avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Abuzuri operator de telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Abuzuri operator de telefonie mobila

Ma numesc Mihai si sunt din Ploiesti. In urma cu doua saptamani am vrut sa reziliez contractul de telefonie mobila cu cei de la Orange, dar in urma unei discutii cu o operatoare am acceptat telefonic o alta oferta din partea lor. Acum m-am razgandit,din motive personale, si am vrut rezilierea definitiva a abonamentului. Mi s-a spus ca nu se poate pentru ca acea intelegere telefonica este perfect legala si nu pot rezilia decat daca le platesc abonamentul pe 12 luni. Mentionez ca NU AM SEMNAT nici un document. Este posibil ca un accept telefonic sa aiba aceesi valoare legala ca un document semnat? Chiar daca am confirmat datele personale,poate in acel moment am fost in stare de ebrietate sau obosit sau prost informat si am fost tentat sa accept. Nu este abuz de incredere? Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: cercetasul , utilizator 22:29, 19 Iunie 2011
Doar semnatura dvs. pe contract atesta consimtamantul dvs. pentru incheierea acelui contract. Vor sa platiti abonamentul pe 12 luni, dar orice abonament are la baza un contract, in care sunt stipulate costul, perioada, beneficii etc. In plus, ipotetic, putea fi altcineva la telefon, care sa fi furnizat datele dvs. (eu, personal, am rugat o colega sa sune la compania de telefonie in numele meu pentru ca eram extrem de aglomerata la momentul respectiv si a obtinut telefonic toate informatiile care ma interesau avand datele mele, deci....).
E discutabil. Convorbirea respectiva reprezinta acordul dvs. cu privire la acel contract.
referitor la discutia telefonica, mesajul robotului spune ca se inregistreaza pentru imbunatatirea convorbirilor telefonice, continuarea fiind acceptul meu( ref. la inregistrarea convorbirii-mentionez ca numai serviciile speciale au dreptul sa inregistreze si sa foloseasca o inregistrare telefonica fara acordul meu,intr-o ancheta.) Am citit conditiile si regulamentul orange si nu este specificat nicaieri ca o intelegere telefonica este la fel de valabila ca un contract scris si semnat de ambele parti.
ca sa va dau un exemplu....notarii ar putea incheia contracte si telefonic pt ca sunt valabile,nu?
pentru ei sunt valabile, in felul asta isi mai trag niste bani, ai spus da odata si gata.. e contract domne si trebuie sa ne dai bani pe viitoarele 12 luni.
Nu stiu exact un articol de lege dar nu cred ca este tocmai ok. le faceti o adresa scrisa, si nu mai platiti nimic.
S-a rezolvat problema. Am trimis un mail in care am explicat intocmai ce s-a intamplat in acea seara la adresa lor pt sesizari. A trebuit sa citesc din "scoarta-n scoarta" tot regulamentul lor numit "Termeni si conditii generale
pentru utilizarea abonamentului Orange" si acolo am gasit art."1.17. Denuntarea unilateral` a Contractului" in care scrie explicit ce trebuie facut pt rezilierea unui contract. Se pare ca exista numai o singura data o "perioada minima contractuala". Dupa aceea poti rezilia oricand contractul. Problema a fost pt ei ca nicaieri in acel regulament nu este specificat nimic de nici un "contract telefonic". Aceasta optiune nu are o baza legala si nimeni important ca ei nu-si asuma riscuri sa oblige clientii cu asa ceva. Mi-au dat dreptate intr-o forma diplomatica si foarte bine conturata juridic, insa au vrut sa-mi reaminteasca ca nu pot rezilia contractul fara a avea factura platita la zi. E vorba de ultima factura. Important e ca am avut dreptate si va multumesc pt ajutor!
Acum am ca dovada, mail-ul primit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme după rezilierea contractului telefonic cu orange Florian_Gabriel_Felix Florian_Gabriel_Felix Bună ziua! Mă numesc Florian Gabriel Felix, și aș vrea dacă se poate, să dispun de un anumit ajutor, de o informație sau un pont pentru ... (vezi toată discuția)
Taxa reziliere telefonie mobila Felixya Felixya Buna ziua. In data de 22 oct 2012 se incheiau cele 24 luni contractuale cu Vodafone pentru abonament si telefon. Pe data de 2 oct 2012 (aproximatie, nu mai ... (vezi toată discuția)
Abonament orange reziliat Alexander12393 Alexander12393 Buna Ziua/Seara Mi-am facut un abonament Orange prin Noiembrie si fata de la reprezentanta Orange mi-a spus ca trebuie sa platesc primele 2 luni ale ... (vezi toată discuția)