avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vrem sa ne retragem din asociatia de locatari.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vrem sa ne retragem din asociatia de locatari.

Am si eu o problema ...fac parte dintr-o scara de bloc cu 20 de apartamente...fiecare apartament are contract individual la apa...gaze...curent...femeie de serviciu nu avem...fiecare isi face curatenie la etaj...curent pe scara nu este...fiind debransat de aprox.4 ani...administratorul de la asociatie nu rezolva nici o problema legata de aceasta scara...jumatate din oameni au datorii la ACEASTA ASOCIATIE , aparute datorita faptului ca se plateste o taxa de 4 lei lunar catre asociatie...pe care oamenii nu sunt de acord sa o dea deoarece spun ca nu isi are rostul.Am facut o adresa catre asociatie cu numele...seria si numarul buletinului si semnatura a 16 persoane din scara(2 sunt in strainatate dar au comunicat ca ar fi de acord dar nu pot semna pana nu revin in tara iar 2 nu vor sa semneze)cum ca ne retragem din asociatie.Restantierii spun ca sunt de acord sa plateasca restantele cu conditia de a nu mai avea nici o legatura cu asociatia care spun ei e o ramasita a comunismului.Vrem sa legam curentul pe scara pt a pune interfon dar ne lovim de incapatinarea admin de la asociatie(spune ca trebuiesc achitate restantele , chiar daca cei de la electrica spun ca nu exista restanta pt curent ca a fost platita) apoi vrem sa zugravim scara si sa ne gospodarim singuri asa la intelegere unii cu ceilalti ...SE POATE ASA CEVA INTR-O TARA CARE SPUNEM CA E DEMOCRATICA?DECI TOT CE VREM ESTE SA NE GOSPODARIM SINGURI , FARA A FACE PARTE DIN NICI O ASOCIATIE , ASA LA INTELEGERE.Pentru a infiinta o asociatie de proprietari e prea complicat...oamenii nici nu vor sa auda de asa ceva...alte taxe...alte abureli...Asteptam raspunsul de la presedintele asociatiei...care cam care ar putea fi???PUTEM FACE CEEA CE NE-AM PROPUS???
Cel mai recent răspuns: Mihai17 , utilizator 16:43, 30 Iulie 2008
Trebuie, este necesar sa va constituiti in asociatie de proprietari daca iesiti din cea mare.
Daca unul din proprietari face contract pentru electricitate trebuie sa adune bani de la ceilalti, sa imparta valoarea facturii pe nr de persoane, sa tina evidenta persoanelor din scara dv, sa tina evidenta platilor ca nu stiu daca atunci vor plati toti fara comantarii si fara chitante, decitrebuie sa cumpere chitantiere si sa piarda timpul pe la furnizori si pe la usile dv. si cu siguranta ca nimeni nu ar face aceasta munca fara a fi platit. Deci acesta este administratorul dv , sau presedintele sau casierul. Si cand sunt probleme de judecat trebuie sa se sfatuiasca cu cativa locatari care au timp disponibil si acestia constituie comitetul dv. Deci tot la organizarea asociatiei ajungeti. Cand aveti nevoie de o adeverinta cine o elibereaza? Acel presedinte sau administrator caruia trebuie sa-i cumparati o stampila macar, hartie de scris si pix. Dar o reclamatie sau o actiune in instanta cum o rezolvati fara a fi reprezentat oficial de cineva? Se strica terasa si ploua in apartamente. Cine angajeaza firma sa repare si cine aduna banii, cine tine evidenta cheltuielilor si a incasarilor?
Asadar formati un grup de initiativa , obtineti semnaturi de la proprietari pentru infiintarea unei asociatii pe scara dv., faceti o adunare generala, adunati ceva bani de la vecini, angajati un avocat sau o firma sa va intocmeasca documentatia necesara si ..... faceti-va asociatia dv. Daca o sa platiti apoi mai putin de 4 lei pe luna sunteti de felicitat.
Bafta!
Pai problema e ca administratorul nostru nu face nimic din ceea ce ati mentionat dvs mai sus...el ia banii aceia dupa cum spune el ...doar pt ca exista asociatia...un exemplu ar fi :vecina de la parter a avut probleme cu teava de apa...a mers la asociatie pentru a fi impartita suma cheltuita de ea pt reparatii in functie de coloana pe care se afla.Raspunsul administratorului:Nu am eu legatura cu asta ci aceia de la regia de apa.A ramas femeia cu cheltuiala.Am descoperit o chestie interesanta...Eu am cumparat apartamentul in 2005 si nu am semnat nici o cerere de intrare in asociatie...scriptic nu apar nicaieri...doar pe tabelul de plata lunar si si pe care apare doar suma de 4 lei la fiecare locatar - cheltuieli administrative(salariul administratorului si al presed asociatiei , chitantierele...etc).Daca nu reiese din nici un act ca as face parte din asociatie...la cumpararea apartamentului nu am facut cerere de asociere - in acordul de asociere e trecut vechiul proprietar(daca e trecut) - eu mai sunt obligat sa platesc cei 4 lei lunar?Nu intelegeti gresit...nu imi e de cei 4 lei platiti lunar dar cand incerc sa rezolv o problema legata de proprietatea comuna la asociatie , ma lovesc de refuzul administratorului care imi tot spune faptul ca atata timp cat sunt restantieri el nu face nimic.De aceea nici nu mai vreau sa aud de el.Azi am depus 3 cereri la el si i-am spus ca revin in cateva zile .Raspunsul a fost ca nu scrie nicaieri cand imi poate da raspunsul si ca mi-l va da cand vrea el.La anul poate???O trimitere la o lege sau un articol in care sa se mentioneze in cat timp pot primi raspunsul la acele trei cereri ...va rog.
salino a scris:
O trimitere la o lege sau un articol in care sa se mentioneze in cat timp pot primi raspunsul la acele trei cereri ...va rog.

Norma metodologică de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
Art. 12
Proprietarii membri ai asociaţiei, pe lângă drepturile şi îndatoririle prevăzute în statutul asociaţiei de proprietari, au şi următoarele drepturi şi obligaţii:
A. Drepturi:
d) să primească explicaţii cu privire la calculul cotei de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari şi, eventual, sa o conteste la preşedintele asociaţiei de proprietari, în termen de 10 zile de la afişarea listei de plată. Preşedintele asociaţiei de proprietari este obligat să răspundă la contestaţie în termen de 7 zile;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bloc fără asociație de proprietari, cu lift defect și restanțe la cheltuielile comune. există bază legală pentru a obliga proprietarii să participe la rezolvarea acestor probleme? Vanda0228 Vanda0228 Buna ziua! Problemele noastre (ale mele si ale iubitului meu) au aparut in momentul in care am achizitionat un apartament intr-un bloc din Lugoj, blocul ... (vezi toată discuția)
Iesire etaj din asociatie de propietari breazamoreni breazamoreni Buna seara, Locuim intr-un bloc care are care parte comuna decat curentul electric pe scara. Etajul nostru doreste sa se debranseze de la curentul electric ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebuie sa se imparta cheltuielile cu energia electrica pe scara blocului? gdracea68 gdracea68 Sunt din Drobeta-Turnu-Severin si locuiesc pe o scara cu 8 apartamente care face parte dintr-o asociatie de locatari care cuprinde mai multe blocuri. In ... (vezi toată discuția)