avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriere fals si uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriere fals si uz de fals

care este termenul de prescriere pentru fals si uz de fals?
~ Conținut șters la cerere ~
Alocatia copilului vine pe numele parintelui care depune documentatia necesara acordarii ei. Si nu este dreptul tatalui(cum ati mentionat) ci este un sprijin financiar acordat de stat pentru a putea intretine copilul minor.
"Cursul termenului prescriptiei prevazute in art. 122 se intrerupe prin indeplinirea oricarui act care, potrivit legii, trebuie comunicat invinuitului sau inculpatului in desfasurarea procesului penal.
Dupa fiecare intrerupere incepe sa curga un nou termen de prescriptie. Intreruperea cursului prescriptiei produce efecte fata de toti participantii la infractiune, chiar daca actul de intrerupere priveste numai pe unii dintre ei."

de unde stiu cand se intrerupe prescriptia???
pprescriptia la fals si uz de fals este la 5 ani si daca se intrerupe la 7 ani si 6 luni nu???

la termenul de prescriptie al infractiunilor de fals si uz de fals!!
si mai am o intrebare daca se poate...:
termenul de prescriptie la fals difera de cel la uz de fals??? imi puteti da detalii ( ma refer strict la perioada)?? cat este la una si cat este la cealalta???
Falsul sub semnatura privata precum si uzul de fals au acelasi termen de prescriptie adica 5 ani. Prescriptia speciala este de 7 ani si 6 luni in ambele cazuri.

Alte discuții în legătură

Prescriptia raspunderi penale - uz de fals - inainte de a ramane definitiva ? laurentiu_nl laurentiu_nl Cum se calculeaza exact prescriptia raspunderi penale? Stiu ca incepe in momentul cand a avut loc fapta (martie 2005), dar cand se termina acest termen de ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere abuz ContSters83715 ContSters83715 in cat timp se prescrie abuzul in serviciu, dar abuzul de drept? (vezi toată discuția)
Prescriere dosar penal Silviuvox Silviuvox Buna ziua , in 2005 , mi s-a inceput urmarirea penala, ca complice pentru furt. Dosarul inca este la procuratura , in \\" cercetari\\". In cat timp se va ... (vezi toată discuția)