avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier soldat cu deces
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier soldat cu deces

accident rutier : motociclist aflat pe drum cu prioritate, a fost surprins de un autovehicol ce iesea de pe o strada adiacenta cu cedeaza trecerea. motociclistul cauta sa evite impactul frontal, sare de pe motor si loveste in cadere bara din spate a celui care iesise fara sa se asigure de pe strada cu cedeaza trecerea. Dupa 2 zile de spitalizare, motociclistul decedeaza. In aceasta situatie ce se intampla cu cel care a provocat accidentul? mentionez ca alcoolemia era in limite legale, iar el sustine ca nu stie ce s-a intamplat. Poate fi actionat in justitie pentru daune? Carnetul de conducere i-a fost deja suspendat pana la solutionarea cauzei insa, pe motociclist nu il mai poate invia.. Va rog spuneti-mi cum se procedeaza..A murit un om de 42 de ani .
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:48, 30 Mai 2012
Depinde si de viteza cu care a circulat motociclistul , chiar daca era pe drumul principal . In caz ca circula cu viteza legala si prin asta putea sa evite accidentul poate sa aiba o oarecare culpa . Am vazut expertize auto in care au fost demonstrate astfel de culpe , care pot varia in functie de depasirea vitezei legale . In general astfel de culpe erau incadrate intre 25-35 %.
Din masuratorile efectuate la fata locului a reiesit ca avea ceva viteza insa, faptul ca cel care i-a taiat calea nu s-a asigurat corespunzator si ca a determinat producerea accidentului nu se ia in calcul?
Multumesc pentru mesajele tuturor , caut sa obtin cat de multe informatii in vederea acnchetei ce va urma.
Obtinerea despagubirilor e direct legata de stabilirea culpei . Aceasta se va contura in dosarul de cerc. penala si apoi se va stabili de instanta de judecata.
E bine sa aveti un avocat si in aceasta prima faza, sa va ajute efectiv.
In primul rand, e necesara o expertiza , care va stabili vitezele celor doua vehicule, daca accidentul [putea fi evitat sau nu, etc. apoi se vor audia martori, daca exista. Intre timp, poate si cond. auto ramas in viata ii va reveni memoria.......
In orice caz pregatiti-va pentru o lupta de lunga durata.
Viteza accesiva a motociclistului poate sa duca la culpa lui .
ati avut dreptate..s-a deschis deja dosar penal conducatorului auto din cauza caruia s-a produs accidentul. Mai departe nu stiu care sunt procedurile...

Alte discuții în legătură

Accident rutier autoturism lovit din spate de motocicleta razvantoader razvantoader Buna ziua, problema mea se prezinta sub urmatoarele aspecte. Inainte cu aprox 150 m de o trecere de pietoni ma aflam pe banda a doua de mers. Dupa ce m-am ... (vezi toată discuția)
Expertiza accident auto Bisca Bisca Buna. In conditiile unui accident auto consumat pe un drum public dintre un autoturism si un pieton la raspunsul expertului reiese faptul ca soferul conducea ... (vezi toată discuția)
Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)