avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reintegrare in familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reintegrare in familie

As dori sa stiu daca fostul meu sot care a parasit domiciliul de buna voie dupa divort, are dreptul sa revina dupa opt ani sa locuiasca in apartamentul pentru care nu s-a efectuat inca partaj. Intre timp eu am intretinut cei doi copii ai nostri si apartamentul fara ca el sa contribuie macar cu un leu. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:20, 8 Septembrie 2008
Apartamentul se va evalua la data efectuării expertizei, adică la preţul pieţei din anul 2008 sau 2009, depinde când va fi efectuată expertiza, dar se va ţine cont de perioada în care dv. aţi locuit singură şi eventual aţi făcut ceva renovări, îmbunătăţiri etc., astfel încât se vor face nişte reduceri ale preţului rezultat al imobilului din aceste considerente. De aceea este necesară efectuarea unei expertize şi nu luarea unei valori din ziar a unui imobil cu caracteristici similare...
Nu se va face o evaluare a imobilului la nivelul anului 2000, deoarece partajul se face acum! ;)

=D>, "minunat", in viitorul apropiat nu vom mai avea o locuinta eu si cei doi copii .
lelia1952 a scris:

=D>, "minunat", in viitorul apropiat nu vom mai avea o locuinta eu si cei doi copii .

Faptul ca se face partajul nu inseamna ca ramaneti fara locuinta, doar veti fi obligata sa dati o sulta sotului pentru partea care i se cuvine din apartament. Nu priviti lucrurile asa de radical.
Nu stiu ce inseamna sulta dar banuiesc ca o valoare in bani, imi este teama ca nu voi avea acea suma, am imprumuturi in banci, am reabilitat apartamentul pe care l-a lasat in ruina, acum ii convine sa faca partaj, vrea o camera sa locuiasca , sa vina inapoi dupa opt ani, nu este drept. Daca pot primi niste detalii pe care nu le cunosc, ar fi minunat.
Poate reusiti sa va intelegeti cu el la o suma mai mica.
Sau poate ca ati contribuit singura la dobandirea apartamentului care este bun comun.
Aceasta ar fi sansa care v-ar scapa de plata unei sulte.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Existã vreun artificiu pentru evitarea procesului de partaj Cristian Marian Cristian Marian Există sentință definitivă de divorț. Copilul mi-a fost încredințat mie. Eu și copilul stăm în chirie, fosta soție în ... (vezi toată discuția)
Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)
Partaj avocat avocat buna seara ,sunt mihaela,in mai 2007 am terminat divortul si nu am deschis proces de partaj pana in mai 2008,fostul meu sot ma scos afara impreuna cu cei 4 ... (vezi toată discuția)