avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj UE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj UE

Am si eu o rugaminte la cine e in masura sa ma ajute cu o informatie.Se poate beneficia de indemnizatie de somaj in Spania daca cel care o solicita a contribuit in anul 2010 personal in Romania .In Spania se afla de 4 luni de zile si a lucrat cu contract 3 saptamani.Am citit ca exista un formular care se completeaza in tara(formularul e301) .

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionut214 , utilizator 14:17, 17 Iunie 2011
Multumesc pentru raspunsuri.Astazi am fost la oficiul din Spania..si da se pot cumula veniturile din 2 tari ...conditia fiind ca tara sa fie din UE...deci se poate.Se completeaza un formular in tara(formularul E301).Apoi impreuna cu un certificat de la firma de aici se duc la sediul INEM(AJOFM la noi).E bine de stiut si pentru cei care se afla in aceiasi situatie.
Mahetin a scris:

Ce treaba are sistemul de securitate sociala din Romania cu cel din Spania cu exceptia faptului ca ambele state sunt in UE?

Beneficiaza de somaj doar daca a lucrat minim un an in Spania. Nu conteaza cu cat sau cat timp a contribuit in Romania


Conteaza ....in total trebuie sa aiba minim12 luni in ultimii 5 ani..de aceea e bine sa stie toti care se afla in aceasta situatie...este cineva aici in plata ..a lucrat 3 saptamani in Spania, in tara are 4 ani de munca...de fapt de aici am pornit aceasta discutie.Aici i-a indemnizatie fixa de 426€ timp de 18 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la indemnizatia de somaj? T.A T.A Buna ziua, in data de 16 .03.2010 firma m-a dat in somaj. Am mers sa depun actele doar in aceata luna pentru ca in perioada mai-iulie am avut un contract pe ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa munca pe vase de croaziere in europa TonyC TonyC Buna Ziua. Lucrez pentru o firma elvetiana din 2008 si sunt receptionist pe vase de croaziera care isi desfasoara activitatea exclusiv in spatiul ... (vezi toată discuția)
Am lucrat in italia, pot beneficia de indemnizatie de somaj in romania? niroz niroz Am varsta de 23 ani,am ca studii 11 clase (nu am terminat liceul),am lucrat la o firma din localitate un an si doua saptamani (comform legii, cu contract de ... (vezi toată discuția)