avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Trecere de la platitor de TVA la neplatitor de TVA...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Trecere de la platitor de TVA la neplatitor de TVA...

Buna ziua,

in Ianuarie 2011 am optat pentru 16% si platitor TVA.
In Ianuarie 2012, as vrea sa trec la NEplatitor TVA si la 3% impozit pentru a vinde un auto de pe frima inregistrat la valoare mare.Dupa ce scot autoturismul de pe firma ...vreau sa trec inapoi pe platitor TVA pentru ca emit facturi in UE ;) Este viabil ceea ce gandesc?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 19:58, 16 Iunie 2011
daca in anul 2011 cifra de afaceri nu depaseste 119.000 lei, incepand cu 1 feb. 2012 puteti opta pentru a deveni neplatitor de tva.
odata cu exercitarea acestei optiuni, aveti obligatia ca in decontul de tva depus pe data de 25 feb 2012 sa refelctati toate ajustarile de tva dedusa, ca urmare a pierdere dreptului de deducere. deci practic trebuie sa returnati statului o parte din tva.
pana la 31 ian. 2012 puteti opta pentru a plati impozit pe venitul microintreprinderii, daca la 31 dec 2011 aveti cel putin 1 angajat si maxim 9 si indepliniti si alte conditii impuse de lege.
daca doriti sa emiteti facturi in UE nu e obligatoriu sa fiti platitor de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatitori de tva troanta troanta daca ma declar neplatitor de tva acum si am marfa in stoc ,ce se intimla ?platesc tva-ul la valoarea stocului de marfa?ce poat face in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Renuntare la calitatea de platitor de tva SZABO PARASCHIVA SZABO PARASCHIVA O asociatie familiara platitoare de tva, cun poate renunta la aceasta calitate Multumesc (vezi toată discuția)
Cum inregistrez tva-ul denisa2011 denisa2011 buna ziua! In octombrie 2010 am depasit plafonul pentru a ne inregistra la platitori de TVA. In lunile decembrie 2010 si ianuarie 2011 am taiat facturi fara ... (vezi toată discuția)