avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Ce va place sa gatiti?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Ce va place sa gatiti?

Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac?

Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu legume la cuptor. Nimic dulce!:(
Nu mi-am tinut promisiunea...:(

Revin cu ceea ce am pregatit astazi:

Ciorba calugareasca
Vrabioara de vita cu spaghete
Salata de ardei capia copti
Cornulete umplute cu gem si nuca

Vrabioare de vita cu spaghete

Ingrediente:
- vrabioara de vita - 1 kg.
- spaghete - 300 gr.
- alune - 300 gr.
- unt - 50 gr.
- ulei - 50 ml.
- vin alb - 150 ml.
- piper, cimbru crengute si sare

Vrabioara de vita se spala, se curata de pielite si se portioneaza ca pentru friptura. Se cresteaza pe diagonala fiecare bucata de carne. Spaghetele se fierb in apa cu sare si putin ulei de masline. Se scurg apoi si se pun in tava la cuptor, cu unt deasupra, cca. 15 minute. Carnea se prajeste in tigaie pe ambele parti, se calesc si alunele. Se adauga crengutele de cimbru, sarea si piperul, apoi jumatate din cantitatea de vin. Dupa ce s-au prajit, bucatile de carne se asaza peste pastele din tava, alunele se impart pe langa carne, se stropesc cu restul de vin si se mai lasa 10 minute la cuptor.

Pofta buna! :)
Cornulete umplute cu gem si nuca

Ingrediente:
- faina - 300gr.
- smantana - 200 gr.
- unt - 200 gr.
- gem - 200 gr.
- miez de nuca prajit si macinat - 150 gr.
- zahar pudra
- zahar vanilat - 2 pliculete

Faina se cerne pe o planseta. In mijloc se asaza untul taiat cubulete, smantana si putina sare. Se framanta aluatul foarte bine si se lasa la frigider cca 3-4 ore.
Se intinde o foaie care se taie in patrate cu latura de 6 cm. In mijloc se adauga umplutura formata din gem amestecat cu nuca si zaharul vanilat. Se ruleaza si se arcuiesc putin capetele. Se coc la foc potrivit si se tavalesc prin zahar pudra cand sunt calde.
Azi mami ne-a pregatit pe langa alte bunatati ,o placintta cu branza...delicioasa. :kissing:Daca mai intarzie ...risca sa gaseasca tava goala.:sorry:
Recunosc ..am mai gasit doua bucati de placinta in tava...le-au lasat special acolo, ca sa o spal eu. :D

Placinta cu branza

Foaia se pregateste astfel:

Intr-o craticioara se pun la foc mic 6 linguri de ulei, 6 linguri de lapte, 6 linguri de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat. Se amesteca cu ajutorul unei palete din lemn pana zaharul s-a topit. Dupa ce a dat in clocot se ia cratita de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se adauga 1ou si o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de lamaie. Se adauga treptat 400 gr. de faina pana se omogenizeaza foarte bine aluatul respectiv. Acesta trebuie sa aiba o consistenta moale, dar sa nu fie lipicios. Se formeaza doua foi putin mai mari decat marimea tavii.

Pentru umplutura amestecam 400 gr. branza dulce cu 400 gr. branza telemea data prin razatoare, 10 oua, 2 pliculete de zahar vanilat si coaja rasa de la o lamaie.

Se tapeteaza tava cu unt, se pune o folie de hartie pentru copt peste care se pune o foaie, se adauga umplutura apoi se asaza cea de a doua foaie, avand grija ca marginile acesteia sa le introducem pe langa peretii tavii.

Da....stiu...scriu si eu ca @u.b.i.k....am uitat sa va spun sa incalziti cuptorul inainte. :">Gata..am scris! :)

Se introduce tava in cuptor si se coace cca. 40 minute la foc potrivit. Cand s-a racit se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
Peste prajit, maine se mananca...e dezlegare! Ciorba cu dovlecei,o salata de vinete si ardei copti, macaroane cu nuca...doar daca am timp! Nu stiu de ce, intr-o zona de deal, nucile sunt atat de scumpe!

Alte discuții în legătură

Retete pentru baieti ContSters267790 ContSters267790 am un crap de...zic doua kile.. nu-l vreau prajit..mi-ar placea la cuptor! un coleg zice sa-l invelesc/umplu de sare...si apoi curat pielea cu tot cu sare si ... (vezi toată discuția)
Esecuri culinare Ares-3 Ares-3 In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)