Pentru ca viata ne ofera nu numai bucurii, sper sa nu fiu considerata offtopic cu aceasta postare. @hanselline are nevoie de ajutor, drept pentru care eu sunt gata sa-i ofer reteta de care are nevoie.
- 1 kg. de arpacas
- 750 gr. zahar
- 500 gr, nuca
- 4 pliculete de zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
Arpacasul se curata si se spala foarte bine in 8-10 ape. Intr-un vas de fonta se pun la fiert 3 lt. de apa. Eventual pe aragaz se poate pune si o tabla mai groasa. Se lasa apa sa dea in clocot, dupa care se adauga arpacasul. Separat intr-un vas se pune apa la fiert, pentru a putea adauga peste arpacas, in momentul in care acesta incepe sa fiarba si sa scada. Focul trebuie sa fie mic. Cand arpacasul este foarte bine fiert se adauga zaharul. Se lasa sa scada in continuare, amestecand cu o paleta de lemn.
In momentul in care are consistenta potrivita se retrage de pe foc si se lasa sa se raceasca . Se adauga apoi nuca, coaja rasa de la lamaie si zaharul vanilat.
Hello Gabrielle ,
Din nefericire apa nu se fierbe in vase de fonta (la modul simplu) deoarece/din cauza ca , prin fiebere scoate excesiv fierul din vas si innegreste (inmaroneste) continutul a ceea se doreste sa iasa acolo pe plita la final.
Doar daca nu te-ai referit de fapt la vasele din aluminiu (ceaune) care se confunda ades cu cele din fonta (tuci) si care acestea din urma, sunt mult mai grele in manuit de catre gospodine ..
Am venit si cu reteta de ceai – acum il fac, inca nu l-am terminat, dar nu mai are ce sa se intample pentru ca deja i-am dat gustul deci vi-l recomand calduros. Sau racoros (o sa vedeti de ce)
Am pus la fiert 1 litru si jumatate de apa.
Intre timp am pregatit ( :rolleyes: ) cam o lingurita de menta maruntita la o cana de ceai, deci vreo 7 lingurite sau 3 linguri si jumatate – aveti incredere, am folosit Basic Cooking Conversions Calculator - si am extras doua pliculete de ceai verde din cutia aferenta.
Cand a clocotit apa, am oprit focul, am pus menta si ceaiul verde si am acoperit desigur oala.
In cele 5-10 minute cat sta la infuzat eu m-am grabit sa va spun cum sa faceti si voi ca sa obtineti acest ceai care, dupa ce s-a racit, este foarte racoritor daca puneti si niste niste cuburi de gheata.
Esecuri culinare
Ares-3
In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?)
nucu$
[b]Concluzie nutritionista[/b]
Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii:
(Este o usurare ... (vezi toată discuția)