avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... varsta de pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

varsta de pensionare

Buna dimineata!

As dori sa stiu si eu care va fi varsta legala de pensionare atat pentru femei cat si pentru barbati la care se va ajunge in 2030ª 65 ani pentru ambele sexe sau 63 ani pentru femei,respectiv 65 pentru barbati.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 20 Iunie 2011
Varsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru barbati si 63 de ani pentru femei. Atingerea acestei varste se realizeaza prin cresterea varstelor standard de pensionare, conform esalonarii prevazute in anexa nr. 5 la Legea nr.263/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se gaseste forma finala a legii pensiilor promulgata de presedinte? arhontele arhontele Este adevarat ca de la 1 ianuarie pentru femei varsta de pensionare este de 63 de ani?Nu se va ajunge progresiv la acesta varsta pana in 2030?O femeie poate ... (vezi toată discuția)
Sunt considerate persoane varstnice, persoanele care au implinit varsta de pensionare Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Care este varsta de pensionare pentru o persoana varstnica, care este legea care guverneaza si varsta de pensionare in care poate fi institutionalizata intr-un ... (vezi toată discuția)
Pensie urtimudo urtimudo Buna seara As vrea sa stiu daca m-am nascut in octombrie 1955 ,am facut facultatea 5 ani ,armata 9 luni ,lucrez din septembrie 1981 , cand ma pot pensiona . (vezi toată discuția)