avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Subinginer angajat pe post de inginer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Subinginer angajat pe post de inginer

buna ziua?
O societate angajeaza subingineri si chiar persoane fara studii superioare pe post de inginer(nu e vorba doar de post intern, dar mai si fac mentiunea in cartea de munca).
Dupa parerea dvs. ce risca ei facand aceste lucruri?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: GABY88 , utilizator 10:24, 27 Martie 2012
salbatecu_neagu a scris:

...dar studiile subinginerului (cu facultate de subingineri, nu colegiu, ) se numesc studii inferioare? Nu stiu daca trebuie sa platesti diploma!?
Sa facem totusi distinctie intre ocupatie, functie, meserie, profesie. Sunt destui prosti cu diploma, multi chiar printre cei care scriu pe aici.

Facultatile de subingineri sunt considerate studii superioare de scurta durata.

:offtopic: Interventie moderator
In ceea ce priveste remarca dvs la userii de pe forum , va pot spune ca prin mesajul dvs s-a incalcat Regulamentul de postare pe forum ... citez :
"Nu jigni ceilalti participanti la discutie si utilizatorii forumului in general. Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu iti scuza comportamentul. Nu ne plac utilizatorii cei care aduc jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii".
In acest caz, va rog sa editati mesajul dvs , in sens contrar, acesta va fi sters fara vreo notificare catre utilizatorul in cauza.
Chiar nu am vrut sa jignesc pe cineva! Si nici nu m-am referit la cineva anume. Asa a iesit...!?
Am vrut sa ma refer la o stare de fapt la invatamantul de astazi/ Cred ca "m-a luat gura pe dinainte" si imi vine destul de greu sa-mi cer scuze. Aveti dreptate Sper sa gasesc intelegere.
Multumesc.

Si totusi cine are dreptul sa le numeasca "studii de scurta durata'?
La medicina sau nave de ex. se fac vreo 6 ani de scoala. Asta inseamna durata superlunga!?... La ASE 4 ani - asta e durata medie!? Pana una alta am inteles ca sunt tot sdudii superioare si cred ca angajatorul stie mai bine ce sa aleaga, sigur functie de interes...

Cu bine!
Nu noi le-am dat denumirea asta. :)
Durata studiilor pentru invatamantul superior este prevazuta de Legae nr.85/1994 a invatamantului si de Lege nr. 288 din 24 iunie 2004 privind organizarea studiilor universitare (Bologna).

In prezent, nu mai exista aceasta denumire. ;)
In "Clasificarea ocupatiilor din Romania - C.O.R. – actualizat la data de 22.04.2008 " se mai pastreaza totusi!?

Intr-adevar, in C.O.R. mai exista ocupatia de subinginer, apartinand Grupei Majore 2 "Specialişti cu ocupaţii intelectuale şi ştiinţifice" :)

Alte discuții în legătură

Colegii / facultati magdalena_dn magdalena_dn Buna ziua, Intrebare : Care este diferenta intre absolventii de colegii universitare si absolventii facultatilor ? Si daca se poate baza legala. In legea ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii ssd cu bologna 1 sosobi sosobi buna ziua.va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: -in prezent sunt angajat intr-o institutie bugetara pe un post de sef serviciu(perioada nedeterminata ... (vezi toată discuția)
Modalitate de incadrare in codul cor dcrst75 dcrst75 Buna ziua! Am absolvit liceul cu sectia Informatica si am pe langa diploma si un atestat de Operator Tehnica de calcul si Facultatea ISE Sectia ... (vezi toată discuția)