avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Subinginer angajat pe post de inginer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Subinginer angajat pe post de inginer

buna ziua?
O societate angajeaza subingineri si chiar persoane fara studii superioare pe post de inginer(nu e vorba doar de post intern, dar mai si fac mentiunea in cartea de munca).
Dupa parerea dvs. ce risca ei facand aceste lucruri?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: GABY88 , utilizator 10:24, 27 Martie 2012
Buna ziua,
Am terminat Facultatea de automatica si calculatoare colegiul de automatica (3 ani - inginer colegiu) adica subingineri (SD), apoi am terminat Facultatea de matematica - informatica sectia informatica 4 ani (Studii sup. lunga durata) si master la automatica. Pot fi incadrat pe functie de inginer dat fiind faptul ca am terminat o facultate tehnica de scurta durata si un master tot la automatica de 2 ani ?
Fiindca din cate stiu cei de la 5 ani aveau 3 ani inginerie + 2 ani master = 5 ani, si asa am si eu 3 ani inginerie (colegiu) + 2 ani master tot la ei. = 5 ani , plus alta facultate care este cu studii superioare de lunga durata si care e in acelasi domeniu cu prima.
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2008
vio81, utilizator
...as fi preferat un raspuns de la persoanele care au comentat mai sus!?
Si totusi: in domeniile pe cara le-ai amintit cu siguranta. Depinde ce scrie in fisa postului pentru ca si acesti ingineri sunt de mai multe specialitati. A intreba daca poti fi ancadrat pe post de "inginer", nu e suficient pentru a primi un raspuns complet.
salbatecu_neagu a scris:

...as fi preferat un raspuns de la persoanele care au comentat mai sus!?
Si totusi: in domeniile pe cara le-ai amintit cu siguranta. Depinde ce scrie in fisa postului pentru ca si acesti ingineri sunt de mai multe specialitati. A intreba daca poti fi ancadrat pe post de "inginer", nu e suficient pentru a primi un raspuns complet.

Voi raspunde: 1. in fisa postului nu sunt prevazute studii superioare; 2. postul se numeste "inginer junior", "inginer senior". etc. 3. specialitatea nu este relevanta, din moment ce se angajeaza persoane cu diverse specialitati- nu ma intrebati de ce- e doar o situatie de fapt
Functiile de inginer junior sau de inginer senior nu sunt prevazute in C.O.R.
Legislatia prevede sanctionarea cu amenda a angajatorilor care nu utilizeza Clasificarea ocupatiilor din Romania. ;)
Dece in COR este functia de subinginer iar pe diplomele elaborate de facultatile specifice scrie inginer colegiu ? Nu trebuia ori sa se modifice in COR , ori sa se scrie pe diploma subinginer ?

Alte discuții în legătură

Colegii / facultati magdalena_dn magdalena_dn Buna ziua, Intrebare : Care este diferenta intre absolventii de colegii universitare si absolventii facultatilor ? Si daca se poate baza legala. In legea ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii ssd cu bologna 1 sosobi sosobi buna ziua.va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: -in prezent sunt angajat intr-o institutie bugetara pe un post de sef serviciu(perioada nedeterminata ... (vezi toată discuția)
Modalitate de incadrare in codul cor dcrst75 dcrst75 Buna ziua! Am absolvit liceul cu sectia Informatica si am pe langa diploma si un atestat de Operator Tehnica de calcul si Facultatea ISE Sectia ... (vezi toată discuția)