avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical nu se plateste daca nu ai minim 3 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical nu se plateste daca nu ai minim 3 luni lucrate ?

Am si eu o intrebare... Lucrez la o firma de IT de 2 luni si am fost 11 zile in concediu medical pe care il am de la spital deoarece am fost internat. Mi s-a spus ca daca nu am minim 3 luni lucrate nu mi se plateste concediul medical si sa aduc adeverinta de salariat de la fostul job cu care sa dovedesc ca sunt platitor catre cnas ca sa imi plateasca zilele de concediu medical ca asa spune legea... Este adevarat ? Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
MaTr1cE, utilizator
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 23:01, 10 Septembrie 2014
Aceiasi problema o am si eu. Doar ca pentru mine este primul job legal. In cazul meu, trebuie sa am minim 3 luni lucrate?
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 7. - Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o lunã realizatã în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordã concediul medical.

2. Deci daca aveti minim o luna de stagiu de cotizare la sanatate inainte de luna in care intrati in concediu medical veti beneficia de indemnizatie de concediu medical.
Multumesc. Doctorul mi-a facut 2 certificate de concediu medical, primul de 3 zile(perioada internarii), si un al doilea de 14 zile. Mi-au transmis ca doar primul se plateste, pentru ca a fost urgenta medicala.
De aici: [ link extern ] :
a) concedii medicale şi indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă, cauzată de boli obişnuite sau de accidente în afara muncii;
b) concedii medicale şi indemnizaţii pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi recuperarea capacităţii de muncă, exclusiv pentru situaţiile rezultate ca urmare a unor accidente de muncă sau boli profesionale;
c) concedii medicale şi indemnizaţii pentru maternitate;
d) concedii medicale şi indemnizaţii pentru îngrijirea copilului bolnav;
e) concedii medicale şi indemnizaţii de risc maternal. "
Precizati exact data angajarii, perioada certificatului medical, codul de indemnizatie.

Alte discuții în legătură

Concedii medicale stoicavioleta17 stoicavioleta17 Un salariat incadrat la 01/11/2011 care din 08/11/2011 este in concediu medical.Cum calculez baza de calcul a indemnizatiei avand in vedere ca nu are nici ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pandatao pandatao Buna ziua! In luna februarie am fost angajat din somaj pe perioada determinata mai mica de 12 luni. Am avut un accident rutier si acum sunt in concediu ... (vezi toată discuția)