avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Profit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Profit

Cum se calculeaza cat la % este profit?
(Venituri- cheltuieli)/100
Este bine formula?
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 11:58, 23 Iunie 2011
Cat la % din ce? Din venituri, ma gandesc.

profit (venituri-cheltuieli)/venituri*100 = procentul profitului din venituri
profit (venituri-cheltuieli)/CA*100 = procentul profitului din vanzari (cifra de afaceri)

Vreau sa calculez cat la % este profit din CA.
La cheltuieli intra toate chelt si cele nedeductibile, nu?
Ma puteti ajuta cu niste indicatori de analiza financiara?
Multumesc.
V-am dat mai sus formula simpla pt calculul ponderii profitului din CA.
Nu pot sa va dau asa din senin inidicatori de analiza financiara pt ca depinde ce fel de analiza trebuie sa faceti si in ce scop.

Se calculeaza anumite indicatori financiari si la nota explicativa 9 din bilant, vedeti daca gasiti ce aveti nevoie acolo.
Va dau un link de unde puteti sa descarcati un model pt nota 9 in format excel, eu pe asta am folosit-o: [ link extern ]
Cititi si aici: [ link extern ] /
Sper ca am fost de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul marja bruta din vanzari carabela_anca carabela_anca Nu sunt foarte lamurita cum calculez marja bruta din vanzari. Am gasit formula profit brut din vanzari/cifra de afaceri . Nelamurirea pleaca de la profitul ... (vezi toată discuția)
Calcul corect impozit pe profit helenita helenita buna ziua, as dori sa stiu cum se caluleaza [i]corect [/i] impozitul pe profit , cel pe care trebuie sa-l compar cu imp minim.am intrebat 2 contabili si ... (vezi toată discuția)
Autofactura pt cheltuielile de protocol Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cu ce data emit autofactura pt. depasirea chelt de protocol aferente lui 2010, care este nota contabila si in ce jurnal o ... (vezi toată discuția)