avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... factura telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

factura telefonie mobila

Am si eu o problema si as dori sa cer sfaturile voastre. azi am primit un telefon de la o firma de recuperare debite cum ca as avea de platit la ei suma de 4100. mi-au zis cum ca as avea o factura neplatita din 2007 in valoare de 370 lei si ca la aceasta suma s-au adaugat penalizarile si dupa 4 ani s-a ajus la 4100 (ceea ce mi se pare absurd). Din cate stiu eu termenul de prescriptie este de 3 ani , deci teoretic nu a trecut acest termen? de ce continua sa ma streseze cu tot felul de somatii de plata etc...? si mi-au mai zis ca abonamentul despre care este vorba a fost facut in 2005 si cum ca in 2007 am platit suma de 50 de lei si ca le-am promis ca voi plati in rate... stiu ca daca iti asumi debitul ei pot actiona in instanta, dar nu a trecut totusi si termenul de prescriptie de la acea data ? adica din 2007 ?
Cel mai recent răspuns: Dana Oancea , Consilier juridic 13:02, 12 Iulie 2011
NICIODATA SA NU DAI BANI LA FIRMA DE RECUPERARI CREANTE. daca va mai suna le spuneti scurt ca nu aveti nici o datorie la nimeni si ca nu au decta sa mearga in instanta. daca faceti vreo plata exact cum spuneati recunoasteti creanta si se poate merge la executor. daca va mai sacaie le spuneti ca mergeti la politie. si da, creanta s-a prescris. nu ii vor admite in instanta.
pe unul l-a sunat dupa zece ani si a incercat sa-l ameninte si i-a trimis la plimbare (politicos) le-a zis ca-i asteapta in instanta...si nu l-a mai deranjat nimeni de atunci.
probelma este ca , ei spun ca am platit suma de 50 de lei in 2007, si e posibil ca mama sa fi facut asta, deci daca e asa inseamna ca mi-am asumat creanta si ei ot merge la executor ? sau se poate prescrie in continuare ?
de prescris poate fi prescrisa, dar tu nu poti fi sigur.
in afata de o plata facuta de tine sunt mai multe modalitati de a intretupe termenul de prescriptie si de al relua.
ar trebui sa te gandesti ca este logic din moment ce asta le e domeniu de activitate ca stiu aceste proceduri (facute ca al noi in romania) si le aplica. nu ar fi prosti sa piarda bani.
Sa astepti este riscant, chiar daca este prescrisa ai au dreptul sa iti ceara in continuare sa le dai bani cu tot cu penalitati...sunt executori (corecti sau nu) care accepta si debite "prescrise" in executare.... pana faci tu toate contestatiile ei ti.au facut probleme si ti.au luat bani, executoru isi ia partea.. tu stai 5 ani in instanta ca au facut ei un abuz..si poate mai si pierzi.. daca te tin nervi sa astepti atat.
Cea mai buna solutie eu zic ca ar fi sa incerci sa vb cu ei si sa platesti mai putin, ei fac diverse reduceri si se multumesc cu mai putin decat sa isi bata capu.. iar tu scapi de un stres. (asta daca sti ca datoria chiar exista si ai facut factura aia)

PS. se lucreaza la firmele alea si contracte de pe conex sau dialog de prin 1997 si scot bani din ele... deci din 2007 e foarte proaspata pentru ei creanta.
O factura la telefonia nu are caracter de titlu executoriu. Pentru a pute sa va execute trebuie sa deschida actiune in instanta. Daca ultima plata facuta este in 2007 s-a prescris actiunea materiala si va fi respinsa.
Daca insa acum dumneavoastra platiti chiar si un ban din acea factura, incepe sa curga un nou termen de prescriptie. Asa ca nu platiti si nu recunoasteti (nici in scris nici telefonic) nimic si asta este. Este vina firmei ca nu a actionat in termen.
Am vazut ca recuperatorii acestia au un stil foarte agresiv si mincinos de a lucra.
@ionut 12345: poate fi sigur ca s-a prescris din moment ce factura a fost emisa in 2007 si din 2007 pana acum nu a platit nimic.
In cazul de fata nu exista alte metode de intrerupere a prescriptiei decat plata sau actiunea in instanta (cu conditia sa fie admisa).
Niciun executor nu primeste la executare decat un titlu executoriu. Dupa cum ziceam mai sus factura nu are valoare de titlu executoriu.
Din contractele din 1997 scot bani pentru ca gasesc oameni care nu stiu despre ce e vorba si platesc sau fac intelegeri de plata. Astfel ii prind. Daca n-ar recunoaste sau n-ar plati nu ar avea ce sa le faca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se prescrie un debit cu o vechime de 10 ani ??? Franken Franken Buna ziua! Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Acum vreo 10 ani am avut un abonament de telefonie cu [FURNIZOR]. Mi-am platit toate facturile la ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog din suflet sa-mi dati un sfat .In 2004 am incheiat un contract cu orange.In 2006 din varii motive nu am mai putut achita o factura de 120 ... (vezi toată discuția)
Credite neachitate- probleme cu o firma de recuperari ancaoanaa ancaoanaa buna seara.am 3 credite cu buletinul,dintre care 2 sunt carduri de credit.am ramas fara servici in anul 2009 si de atunci nu am mai reusit sa achit absolut ... (vezi toată discuția)