avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cale de acces proprietate privata pe care se afla ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cale de acces proprietate privata pe care se afla toate utilitatile foloste de vecini

sunt proprietarul unui teren care are statul de cale de acces , iar pe aceasta cale de acces sunt toate utilitatile precum canalizare, gaz, apa, curent electric etc .
Problema este ca vecinii care folosesc aceste utilitati nu vor sa plateasca cota parte pentru serviciille de care beneficiaza si as dori sa stiu ce se poate face in acest caz.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 14:56, 26 Iunie 2011
actiune in instanta prin care solicitati ca acestia sa-si faca separatia. asta dc vreti sa va recuperati banii din urma pe ce nu au platit. depinde cine este titular de contract. din pct de vedere civil dvs sunteti raspunzator in fata firmei de apa de ex pt neplata deci apa va apartine. nu vad cum ati ajuns in aceasta situatie. sevitutea la teren banuiesc ca se refera strict la ideea de cale de acces. depinde de ce fel de contract exista intre cele doua parti. daca le opriti utilitatile ei va pot reclama pt tulburarea folosintei locuintei dar nefiind proprietari pe utilitatile respective nu pot avea castig de cauza din pacate politistii de la tara nu au tangenta cu dreptul civil si luat stricto senso ca-n penal pare sa fie infractiune dar oricum decizia se contesta.
mai pe scurt suntetio in continuare proprietar pe terenul cu servituti doar aveti o limitare respectiv sa le permiteti accesul catre casa sau bucata lor de teren.
Calea de acces al respectivilor vecini a fost stabilita prin conventie sau hotarare judecatoreasca?
Daca au drept de acces pe terenul respectiv(al d-voastra), in mod neechivoc, cert, au si dreptul de a trece cu utilitatile pe unde au drept de trecere pietinal, cu masina, cu avionul.
Insa--acest drept de trecere nu este gratuit, conform art.616 cod civil, ACEST DREPT REFERINDU-SE ATAT LA TRECEREA EFECTIVA CAT SI LA TRECEREA BNRANSAMENTELOR.
Spuneti-nu vor sa plateasca cota parte pentru serviciile de care beneficiaza-la ce va referiti-la trecerea propriu zisa, care este conform intelegerii sau la contractul cu apa, lumina , gazele deci contract cu furnizorii, care ii intereseaza in mod distinct, ca relatie intre furnizori si utilizatori. Sunt 2 lucruri total separate., care trebuiesc lamurite, pt.un raspuns clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire suma investita in realizare drum+utilitati ai_pohontu ai_pohontu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Detin un teren a carui cale de acces este inregistrata la cadastru si am platit pentru aceasta conform ... (vezi toată discuția)
Drum de acces kikirika kikirika BUNA,am o casa cu un grajd mare ,ca si cele de pe vremea CAP-rilor,linga mine mai sunt inca doua grajduri care nu au acces de nicaieri pt. ca au fost vindute ... (vezi toată discuția)
Servitute utilitati sollaris88 sollaris88 Buna ziua, Situatie oarecum particulare. Pe un teren care s-a dezmembrant utilitatile care deservesc imobilul meu acum trec pe proprietatea vecinului. ... (vezi toată discuția)