avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restituire suma investita in realizare drum+utilitati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restituire suma investita in realizare drum+utilitati

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Detin un teren a carui cale de acces este inregistrata la cadastru si am platit pentru aceasta conform suprafetei terenului achizitionat. La momentul achizitiei drumul nu era construit, nefiind nici delimitat. Intre timp, proprietarul terenului de langa mine a realizat calea de acces pana la terenul sau (aprox 50 m) si a tras si utilitatile (curent,gaz, apa) pe sub teren. In momentul de fata vreau sa stiu cum pot ajunge la o intelegere pe cale amiabila astfel incat sa nu ajung la discutii aprige privind rambursarea banilor cheltuiti de acesta. Demn de mentionat este faptul ca calea de acces deserveste aproximativ 7-8 proprietari. De aceea, consider ca normal ar fi sa fie impartita investitia realizata in calea de acces la 8. Insa, vreau sa stiu daca exista un cadru legal pentru astfel de spete. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 08:31, 14 Iulie 2015
pe sub care teren au fost trase utilitatile? de obicei am intalnit ca in astfel de cazuri cel care investeste initial face o mentiune la furnizorul de utilitati prin care mentioneaza ca cel care vine sa solicite bransarea la utilitati va plati cota parte din investitie.
Spre exemplu alimentarea cu gaz(cel mai des intalnita) eu am facut o constructie noua vecinii au fost cei care au platit investitia in conducta si in momentul cand am solicitat bransarea mi sa cerut dovada achitarii despagubirii, am achitat si am fost bransata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire cota parte pentru acord bransare gaze leool74 leool74 Buna ziua,exista vreun temei legal care sa contina un anumit algoritm pt despagurbirea (cota parte) a propietarului unei conducte gaze de catre solicitant in ... (vezi toată discuția)
Bransare conducta gaz aadynna aadynna buna ziua! vreau sa intreb daca ati avut un dosar pt o bransare la conducta de gaz fara acordul proprietarului . vreau sa chem in judecata pe cei de la e-on ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un vecin adelinel adelinel Buna seara. Va rog sa imi spuneti si mie cum sa procedez in urmatoarea problema: Locuiesc intr-un bloc cu doua scari(cu cate 4 apartamente pe scara), acum 4 ... (vezi toată discuția)