avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie de crestere a copilului

Un barbat dintr-o comunitate de romi a dorit sa intre in concediu de crestere a copilului in locul sotiei care nu are vechimea ceruta de OUG 148/2005. Angajatorul, profitand de faptul ca salariatul nu stia sa citeasca, in loc sa ii dea adeverinta care dovedeste vechimea de 12 luni il pune sa semneze lichidarea (nu sunt sigura daca preaviz de concediere sau demisie...urmeaza sa aflu). E reversibila situatia acum ca a semnat in necunostinta de cauza? ce poate face omul pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de crestere a copilului la care avea tot dreptul daca nu ar fi fost pacalit de angajator?
Cel mai recent răspuns: diandra_m , utilizator 22:44, 27 Iunie 2011
1. Contributiile se platesc la salariul pentru cele 2 ore pe zi.
2. - CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56i din Codil muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent de sitauatia in care va aflati.
- Certificatele medicale pentru concediul de maternitate le depuneti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care le va calcula si le vaplati.
Multumesc! In concluzie, ma pot angaja pe perioada 01.08 - 31.12 cu 2 ore pe zi si voi primi toate drepturile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca terminat inainte de incheierea postnatalului MadaCal MadaCal Buna ziua! eu sunt profesor suplinitor la 2 scoli de 3 ani. De fiecare data contractul meu de munca a fost pe perioada determinata de munca (1 an) si ... (vezi toată discuția)
Posibilitati de a intra in prenatal? va rog ajutati-ne cu un raspuns concret afmatei1981 afmatei1981 Buna ziua, sotia mea este insarcinata in 10 saptamani, momentan este angajata cu contract pe perioada determinata care expira pe 15 iulie 2014, contractul la ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si contract de munca pe perioada determinata AncutaGLAV AncutaGLAV Situatie: data nasterii estimativa 02.2016 Perioada lucrata: 2009 - 31.12.2015 (ultimul loc de munca este cu CIM pe perioada determinata) Concediul de ... (vezi toată discuția)