avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate si contract de munca pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate si contract de munca pe perioada determinata

Situatie: data nasterii estimativa 02.2016
Perioada lucrata: 2009 - 31.12.2015 (ultimul loc de munca este cu CIM pe perioada determinata)
Concediul de maternitate prenatal din 12.2015 (inca din timpul angajarii)

Intrebari:
1. pentru lunile Ianuarie 2016 si Februarie 2016 unde trebuie depuse certificatele medicale eliberate de medicul de familie? Acceasi intrebare si pentru lunile de dupa nastere, respectiv Feb. + Mar. + Apr. 2016.
2. Se considera aceste 2 luni, Ian. 2016 + Feb. 2016, ca luni lucratoare pentru a indeplini conditia de 12 luni lucrate inainte de nastere?
Cel mai recent răspuns: SusanaB , utilizator 15:46, 23 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
1. La data incetarii contractului individual de munca (CIM) dvs. veti fi in concediu de maternitate.

2. - Toate certificatele medicale pentru concediul de maternitate, incepand cu luna ianuarie 2016, le depuneti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care vi le va plati.
- Luati legatura cu CJAS sa va spuna ce acte se prezentati la prima depunere de certificat medical.

3. Dupa terminarea concediului de maternitate puteti solicita indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

4. - Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Asadar lunile decembrie, ianuarie si februarie, cat veti fi in concediu de sarcina, sunt eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.


5. Daca veti naste in februarie 2016 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt martie 2015 - februarie 2016.
~ Conținut șters la cerere ~
Cu mult respect, mii de multumiri!
In continuare la situatia prezentata, am o intrebare legata de actele necesare la internarea in spital, in vederea nasterii.
Tinand cont ca nasterea va avea loc in Februarie 2016 si Contractul Individual de Munca a incetat in Decembrie 2015, in locul adeverintei de salariat ce act este necesar?

Alte discuții în legătură

Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta concediului crestere copil in cazul cim pe perioada determinata EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna ziua, Numele meu este Mihaela Ghiorghiu si am si eu cateva intrebari referitoare la concediul prenatal, concediul crestere copil si indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului. eusicumine eusicumine Buna ziua, Sunt insarcinata in 8 saptamani,lucrez din data de 29 august 2015 si am contract pe un an de zile. Deci eu voi naste undeva la sfarsitul luni ... (vezi toată discuția)
Situatie concediu crestere copil MihaelaUrsu1 MihaelaUrsu1 Buna ziua, Lucrez ca si trainer pe Contract de munca cu perioada determinata. In data de 12.07.2016 urmeaza sa am un copil. Contractul de munca se va ... (vezi toată discuția)