avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... A fi sau nu avocat?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

A fi sau nu avocat?

Buna ziua tuturor.

Am cochetat cu aceasta idee de mai multe ori pe parcursul mai multor ani. Sunt absolventa de ASE finante banci o meserie pe care nu am practicat-o decat 2 saptamani dupa care am renuntat dandu-mi seam ca nu mi se potriveste. S - ar putea ca unii dintre voi sa-mi discute decizia, sincer facultatea este foarte frumoasa nimic de zis dar practica in sistemul actual, doar cine nu este inplicat nu stie....
Am mers in urma cu doua saptamani si m-am inscris la facultatea de drept din Constanta, cu mici rezerve, nefiind sprijinita de absolut nimeni, doar eu si "mine insami". Intotdeauna am fost genul de persoana care analiza tot ceea ce se intampla in cadrul firme pe care o detin, fiecare adresa, fiecare notificare, eventualele somatii incercam in primul rand sa le verific ca si fundament dar si ca legalitate, listam legi chiar, veti rade, si constitutia am printat-o. Poate ma fac neinteleasa - vreau sa va intreb un singur lucru : CREDETI CA MERITA? Da stiu anticipez ca imi veti spune daca imi place nu are cum sa nu merite - insa am ajuns la o varsta, 28 de ani, care imi cere sa fiu realista si eu la randul meu va cer un sfat, nu pretind a fi usor in nici un caz, dar pot sa mai patrund in sistem? Care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i fac spre o reusita in aceasta meserie, pe perioada facultatii sa ma angajez in cadrul unui birou de avocatura? Nu sunt copilarii ci pur si simplu sunt la o rascruce de drum in viata si m-ar ajuta sfaturile unor "prieteni" virtuali.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters43587 , utilizator 22:17, 31 Iulie 2008
Ce legatura are varsta cu dorinta de a invata? Eu am avut colegi de facultate si de 45 de ani si doreau sa termine facultatea pentru ei nu pentru a profesa, sa-si poata demonstra lor ca pot.
Daca va doriti asa de mult sa faceti aceasta facultate...FACETI-O, insa pentru dvs. nu pentru ca merita.Rezultatele vor veni dupa.
Si un sfat...pentru a intelege ceea ce invatati obligatoriu faceti practica in instanta de judecata , la un cabinet de avocatura, sau birou notarial, dar faceti ,altfel o sa va loviti de zid cand o sa patrundeti in sistem si iar o sa renuntati dupa doua saptamani.
Mult succes.
Draga clauc.
Din cate inteleg eu nici tu nu prea stii ce vrei. Ai facut ASE-ul si ai descoperit dupa doua saptamani ca nu ti se potriveste. De ce nu ai realizat acest lucru dupa primele doua saptamani de scoala? Sau dupa doua luni sau doi ani? Nu ti-ai imaginat si tu din scoala cam cum o sa fie atunci cand vei profesa? Te gandeai ca o sa termini si ca te va tine cineva in brate pana cand te vei trezi tu sa aplici ce ai invatat la scoala?! Daca ai renuntat dupa atat de putin timp fara macar sa te zbati parerea mea este ca nu-i oportun sa te gandesti la o cariera juridica. Poti sa faci si Dreptul daca vrei pt. ca am vazut ca se poarta doua facultati(mai ales ASE+ Drept) insa pt.a razbi in domeniu trebuie sa dai dovada, cel putin la inceput, de multa ambitie si de stoicism. Si mai gandeste-te la un lucru: in domeniul financiar-bancar satisfactiile financiare sunt mult mai mari decat in domeniul juridic si asta chiar de la inceput de cariera. Or, ca sa ajungi sa castigi indestulator ca si avocat trebuie sa tragi tare si fie sa dovedesti un talent iesit din comun fie sa muncesti pe branci ani buni. Acuma alegerea iti apartine. Eu am cunoscut un individ care a facut doi ani la o facultate, alti doi la alta , iar dupa ce a intrat la Drept si-a dat seama ca pt. asta are vocatie si asta este ceea ce vrea sa faca in viata. Dreptul e frumos, Dreptul te prinde fara sa gandesti iar daca mai ai si sansa unor profesori de exceptie iti vei aminti toata viata de acei ani. Eu iti doresc succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultate de drept...sau nu ?... ContSters57907 ContSters57907 In calitate de viitor absolvent de colegiu si viitor student, am citit marea maj. a subiectelor din acest forum ce mi-ar fi putut oferi informatii utile pt ... (vezi toată discuția)
Sunt trista... Coici Coici Buna, sunt o studenta aflata pe ultima suta de metri cu Dreptul (dau licenta acum), lucrez la o societate civila de avocati si sunt foarte trista la gandul ca ... (vezi toată discuția)
Vreau si eu sa fiu avocat boonik boonik sunt clasa a12`cea la un liceu economic din coanstanta,..si as vrea sa urmez facultatea de drept\"ovidius\" de aici.problema e ca nu stiu prea multe despre ... (vezi toată discuția)