avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine trebuie sa plateasca intretinerea in subiectul pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine trebuie sa plateasca intretinerea in subiectul pe care il voi dezvolta mai jos?

Buna ziua.
In luna aprilie 2011 am cumparat un apartament prin Prima Casa. Vechii proprietari aveau datorii de 100 mil la intretinere pe care i-au achitat cand au primit avansul de la noi numai ca in acea zi, propritarul nu a avut toti banii 100 mil ci doar 96. Administratorul i-a dat totusi adeverinta ca datoriile sunt la 0 la data aceea cu conditia sa vina ulterior sa plateasca. Aceasta adeverinta a fost data in jurul datei de 18 aprilie, nu stiu exact. Problema mea este ce se intampla cu datoria de la intretinere de pe luna aprilie, acei 4 mil sunt o problema clara intre vechii proprietari si administrator, dar ramane luna aprilie cu semnul intrebarii. Noua ne-a spus ca atunci cand a dat adeverinta, luna aprilie nu era calculata si totusi stiu ca luasera in discutie si o suma aproximativa pt consumul din aprilie dar care nu a fost platita de vechiul proprietar. Administratorul ne cere noua suma numai ca noi ne-am mutat in apartament cu data de 13 mai, pe contract scrie clar ca ne vor fi predate cheile pe 1 mai. Acea datorie figureaza pe numele vechilor proprietari si vreau sa stiu daca ne poate fi imputata noua.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:07, 26 Iunie 2011
Si eu ma pregateam sa postez un raspuns cu un link

www.avocatnet.ro/content/for...

dar acand am vazut raspunsurile dl administrator Adam Grecu si dl presedinte DRG am ramas mirat si m-am oprit.( dansii au mai multa experienta).

Sincer eu sunt de acord cu doamna Elga.
La unul cu datorii de 10.000 lei putin probabil sa mai aiba si FR, plus ca nu s-ar fi pus problema, utilizatorul n-ar mai fi intrebat daca exista acest FR, administratorul, sunt sigura ca, l-ar fi folosit pentru plata lunii aprilie.
Vorba e: "daca nu e FR?", cine se spala pe cap cu cota lunii aprilie? :)

N-am patit-o, dar am vazut ca e pusa aceasta problema de foarte multe pe forum, atunci m-am gandit si am conceput o adeverinta care rezolva problema! Am postat-o in Documentatie specifica asociatiilor de proprietari. Aviz administratrilor!
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2011
elga50, moderator
Va multumesc fiecaruia pentru raspunsurile date.
Intre timp am vorbit si eu la notariatul unde am facut actele, mi s-a comfirmat ca pe acea adeverinta scrie clar ca pana la data de 18 aprilie datoriile sunt achitate...deci pe noi ne priveste ce s-a intamplat dupa 18 aprilie, chiar daca de fapt noi ne-am mutat de 13 mai in apartament. Voi achita o parte din suma restanta pe luna aprilie, asa mi se pare normal atata timp cat pe act apare 18 aprilie. Nu este chiar normal sa achit eu datoriile altora dar...asta este.
Ce ma intriga pe mine este faptul ca am incercat sa iau legatura cu domnul administrator in perioada 1 mai-13 mai, sa ne intalnim acolo si cu proprietarul si sa vedem care este situatia dar dumnealui nu era acolo, programul fiind intre 17-19 iar la ora 19 fara 20 cand am ajuns nu era la birou. Din cauza serviciului nu am putut sa revin decat dupa data de 13 mai cand am si vorbit cu dansul.
Unde s-a mai pomenit ca datoriile cuiva sa fie imputate altei persoane ? va spun eu, nicaieri, in nici un domeniu.
De aceea sunt si eu foarte suparata, cand a dat adeverinta s-a discutat si despre luna aprilie dar...au lasat-o in aer...lasa ca vin altii poate mai prosti si platesc.
Eu cand am plecat din chirie, m-am dus la administratie si mi s-a facut un calcul estimativ pentru luna in curs si i-am dat proprietarului in avans. Asa se poate face si in cazurile cum este al meu si se pare ca unii administratori folosesc metoda aceasta.
Unii il sustin pe administratorul nostru sa ne ia noua banii, ca doar nu o sa puna el bani...cand a dat adeverinta de ce nu s-a gandit asa? Ca trebuie sa ia si bani in avans ca altfel nu da adeverinta, ca doar mai este o luna la mijloc care ramane neacoperita.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2011
NicoletaN, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme cu vechiul proprietar si asociatia de locatari gtxandrei gtxandrei Am cumparat un apartament un cadrul programului \"Prima casa\", cand s-a facut contractul de vanzare-cumparare in fata notarului s-a cerut prezentarea anumitor ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vanzare apartament Almaris Almaris La vanzarea unui apartament un proprietar trebuie sa faca dovada ca nu are datorii catre asociatia de proprietari. Desi adeverinta se elibereaza in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul apartamentului nu vrea sa plateasca restantele..ce sa fac? dianaadam dianaadam buna,am cumparat o garsoniera in 2 feb 2010 e contractul.Vanzatorul a adus de la admnistrator o adeverinta ca e platit pana in momentul lunii calculate si ca ... (vezi toată discuția)