NicoletaN a scris:
In luna aprilie 2011 am cumparat un apartament prin Prima Casa.
...adeverinta a fost data in jurul datei de 18 aprilie...
Noua ne-a spus ca atunci cand a dat adeverinta, luna aprilie nu era calculata ...
Administratorul ne cere noua suma numai ca noi ne-am mutat in apartament cu data de 13 mai, pe contract scrie clar ca ne vor fi predate cheile pe 1 mai.
Am preluat din primul mesaj cateva explicatii referitoare la data, esentiale pentru intelegerea situatiei.
In luna aprilie ati cumparat, ati cunoscut ca nu este calculata intretinerea pe luna aprilie si in aceasta situatie trebuia sa retineti din pretul dat pe apartament o suma calculata cu aproximatie pentru aprilie.
Apoi spuneti ca in contract scrie ca veti intra in posesia cheilor la 1 mai, ceea ce inseamna ca ati acordat vanzatorului un o perioada de abitatie. Si pentru aceasta perioada ar fi fost logic, firesc sa retineti o suma drept garantie ca apartamentul o sa-l primiti in buna starea (cu dotari, instalatii...) si fara datorii (cu indexul fiecarui consum achitat). Aceasta data de 1 mai putea fi 1 august sau1 septembrie. Pai pentru perioada aceasta trebuia sa incheiati un act aditional cu vanzatorul, sa retineti o suma...
Poate ca sa intelegeti si sa intelegem mai multi, sa vedem cum ati reglat conturile cu furnizorii de utilitati si servicii. Cum s-au achitat si cine achitat facturile inca neemise pentru consumul de energie electrica din apartament, pentru gaz, pentru cablu, pentru telefonul fix, in perioada in discutie...?
Tratati si datoria catre asociatie la fel ca cea pentru energia electrica unde nu va incheie contract pana nu se achita consumul fostului proprietar si ramaneti fara curent electric.