avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... MASURA 112 - sesiunea din toamna
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

MASURA 112 - sesiunea din toamna

Daca depun proiectul pentru masura 112 in sesiunea din toamna (octombrie) ma poate lamuri cineva cum vor decurge lucrurile? voi arata culturile declarate la APIA in acest an? dar ce culturi pt ca in ocombrie eu voi recolta deja totul? cand vor veni in control pe teren? in anul urmator?(2012)?
Am vazut un reportaj la tv despre faptul ca cei care vor depune proiectele pt masura 112 in sesiunea din toamna vor primi 40 000 de euro si as vrea sa stiu cum ar trebui sa procedez.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 14:21, 26 Iulie 2011
Acelasi lucru l-am auzit si eu, din mai multe surse (firma de consultanta, si cineva care cunoaste pe "cineva de la Bucuresti" :) ). Nu va creste suma de bani acordata pe 1 UDE, ci se vor finanta mai multe UDE in plus fata de minimul de 6.
In legatura cu controlul, din pacate nu stiu nici eu, dar ma intereseaza subiectul, poate cineva care a trecut prin aceasta experienta ne poate lamuri! Eu as vrea sa depun proiectul, si avand prci, m-ar interesa ce urmaresc in legatura cu animalele cand vin in control. La APIA/Registrul Agricol/veterinar declar ca am 10 la inceputul anului, dar mai si tai din ei... la control trebuie sa fie 10? Hmmm.. poate stie cineva concret cum functioneaza...
Multumiri anticipate!
Inregistraea la Apia se face prin declaratia. Nu este necesar sa stea nerecolectat terenului, logic pentru ca verificarea se face la instalarea. Numar de Ude-uri pana acuma sunt de la 6 la 40 de UDE. Pana la anul nu mai se poate schimba declaratia la Apia. Trebuie sa retineti ca
În situaţia în care se constată că exploataţia agricolă a solicitantului îndeplinea condiţia minimă (dimensiunea exploataţiei agricole este cuprinsă între 6 - 40 UDE) cu mai mult de 12 luni înainte de depunerea Cererii de Finanţare, acesta nu este eligibil pentru sprijin.
si ca
Atenţie! Pentru stabilirea corectă a datei instalării tânărului fermier şi a dimensiunii exploataţiei agricole a acestuia la momentul instalării se va face o verificare şi cu copia din Registrul Agricol
asa cum spune ghidul definitiv din mai 2011.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
Alvaro Liniers, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene cultivare grau gruianuandreeaeugenia gruianuandreeaeugenia lucrez 50,65ha,am semanat 30ha cu grau,in toamna 2011,cu nu pot depune proiect pe masura 112,sant considerat neeligibil, nu am istoric rol APIA. (vezi toată discuția)
Pndr: ultima sesiune de depunere a proiectelor de instalare a tinerilor fermieri prin masura 112 Daniela Bolog Daniela Bolog 06 iunie 2012 Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a deschis la 1 iunie 2012 sesiunea pentru depunerea proiectelor de instalare a tinerilor ... (vezi toată discuția)
Masura 112 bdany bdany Buna ziua, Daca poate sa ma ajute cineva cu un raspuns la urmatoarea situatie privind eligibiliatea pentru masura 112. Acum cateva luni am cumparat cu ... (vezi toată discuția)