avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ÎNVESTIREA CU FORMULÃ EXECUTORIE A hotararii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ÎNVESTIREA CU FORMULÃ EXECUTORIE A hotararii judecatoresti

Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii judecatoresti? Hotararea de fond este executorie de drept...mai exact cum ar trebui sa procedez cu hotararea definitiva si irevocabila in momentul in care o primesc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 29 Februarie 2012
instanta de fond sau cea de recurs??
Ma scuzati va rog ca insist, dar la ce instanta ar trebui sa fac acea cerere pt hotararea irevocabila: la cea de fond sau unde s-a judecat recursul? Va multumesc.
Am fost la un executor pentru punerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti data intr-un litigiu de munca inca din 17 noiembrie 2010 si acesta mi-a spus ca nu poate fi executata silit pana nu o investeste instanta cu formula executorie.
Am citit azi pe portalul judecatoriei ca s-a incuviintat executarea silita.
Trebuie sau nu obtinuta incuviintarea executarii silite in instanta in litigiile de munca?!??
Mentionez ca am fost la trei BEJ din Constanta, contrariat de refuzul lor de a executa hotararea fara incuviintarea executarii de catre judecatorie.

Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
rosu gheorghe, utilizator
Mihaela88 a scris:

nu se investeste cu formula executorie. se incadreaza la exceptiile de la art. 278 cpc.

Despre ce exceptii vorbeste art. 278 din Codul de Procedura Civila?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
rosu gheorghe a scris:

Mihaela88 a scris:

nu se investeste cu formula executorie. se incadreaza la exceptiile de la art. 278 cpc.

Despre ce exceptii vorbeste art. 278 din Codul de Procedura Civila?

Art. 278 C.proc.civ. prevede ca , hotărîrile primei instanţe sînt executorii de drept cînd au ca obiect:
1. plata salariilor sau a altor drepturi izvorâte din raporturile juridice de muncă, precum şi a sumelor cuvenite, potrivit legii, şomerilor;
2. despăgubiri pentru accidente de muncă;
3. rente ori sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii, precum şi pensii acordate în cadrul asigurărilor sociale;
31. despăgubiri în caz de moarte sau vătămare a integrităţii corporale ori sănătăţii, dacă despăgubirile s-au acordat sub formă de prestaţii băneşti periodice;
4. reparaţii grabnice;
5. punerea sau ridicarea peceţilor ori facerea inventarului;
6. pricini privitoare la posesiune, numai în ce priveşte posesiunea;
7. în cazul prevăzut de art. 270;
8. în orice alte cazuri în care legea prevede că hotărîrea este executorie.

Alte discuții în legătură

Iccj. hotararile instantei de contencios administrativ sunt executorii de drept Roland Mindrila Roland Mindrila Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat (în cuprinsul Deciziei nr. 1080 din 23 februarile 2011 pronunţată în recurs de Secţia ... (vezi toată discuția)
Legalizarea si investirea cu formula executorie - hotarare penala denidia denidia buna seara spuneti-mi va rog care e procedura de eliberare a unei decizii definitive in vederea executarii ca parte civila, mi s-a admis recursul, am depus ... (vezi toată discuția)
Hotarare nedefinitiva executata handsu handsu O sentinta civila poate fi investita cu formula executorie cand recursul este depus in termen ,si inca nu este judecat, nici primul termen nu a avut loc , si ... (vezi toată discuția)