avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ÎNVESTIREA CU FORMULÃ EXECUTORIE A hotararii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ÎNVESTIREA CU FORMULÃ EXECUTORIE A hotararii judecatoresti

Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii judecatoresti? Hotararea de fond este executorie de drept...mai exact cum ar trebui sa procedez cu hotararea definitiva si irevocabila in momentul in care o primesc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 29 Februarie 2012
Ce v-a spus executorul este corect, in sensul ca procedura de executare silita are loc printr-o cerere adresata instantei (judecatoria in a carei raza isi are domiciliul/sediul debitorul), aceasta urmand a dispune incuvintarea executarii silite, daca toate documentele si actele depuse la dosar sunt in regula. Astfel, dumneavoastra confundati investirea cu formula executorie cu cererea de incuviintare a executarii silite. Aceasta cerere este intemeiata pe dispozitiile art. 371 ind. 1 Cod de Procedura Civila si este necesara, pentru ca asa impune procedura legala. Dupa incuviintarea executarii silite, executorul va trece la efectuarea celorlalte acte de executare (somatia, procesul verbal de executare, etc.), astfel incat aceasta procedura de executare silita poate dura de la o luna cel putin (in localitatile mai mici), pana la 4-6 luni, depinde de viteza executorului si de modul in care intelegeti sa il grabiti in a efectua executarea. Cu stima.
Va cred ca aveti dreptate.
Eu am cerut executarea silita deoarece debitorul nu recunostea ca hotararea este executorie pentru ca declarase recurs.
Pe de alta parte , executorii mi-au spus ca practica asta nu-i de mult timp.
In sfarsit a iesit si incuviintarea executarii silite in 7 zile si totul este acum in regula.
Faptul ca a declarat recurs nu va impiedica sa apelati la executarea silita, intrucat recursul in aceasta materie nu suspenda executarea. Asa ca, daca spuneti ca s-a incuviintat cererea de executare silita, mai aveti putin de asteptat pana va vor intra banii in cont. Totul este acum la mana executorului, cat de repede se misca. Cu stima.
Ma aflu intr-o situatie asemanatoare.Am sentinta definitiva si irevocabila, litigiu de munca,, s-a solutionat si recursul; am fost la angajator sa cer punerea in aplicare a hotararii , in termen de 5 zile lucratoare.Am cerut la Trib.CJ, investirea cu titlu executoriu a hotararii. Daca in aceste 5 zile nu-mi primesc drepturile banesti, ce am de facut?Care sunt etapele?
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
sce76, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu va plateste in acel termen, atunci treceti la executarea silita a acestuia ...

Alte discuții în legătură

Iccj. hotararile instantei de contencios administrativ sunt executorii de drept Roland Mindrila Roland Mindrila Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat (în cuprinsul Deciziei nr. 1080 din 23 februarile 2011 pronunţată în recurs de Secţia ... (vezi toată discuția)
Legalizarea si investirea cu formula executorie - hotarare penala denidia denidia buna seara spuneti-mi va rog care e procedura de eliberare a unei decizii definitive in vederea executarii ca parte civila, mi s-a admis recursul, am depus ... (vezi toată discuția)
Hotarare nedefinitiva executata handsu handsu O sentinta civila poate fi investita cu formula executorie cand recursul este depus in termen ,si inca nu este judecat, nici primul termen nu a avut loc , si ... (vezi toată discuția)