avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... cariera..admitere inm sau in magistratura!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

cariera..admitere inm sau in magistratura!!!

Va rog mult de tot sa imi spuneti daca o persoana care a fost sanctionata administrativ cu amenda, potrivit legii penale (conducere auto cu permisul suspendat potrivit nerespectarii culorii rosii a semaforului electric, fara urmari), poate sa fie admis la institutul national de magistratura, sau sa devina magistrat, dupa promovarea examenului in acest sens/? Adika, in momentul verificarii sale sub aspectul bunei reputatii, va fi declarat admis sau respins daca are doar sanctiunea mentionata mai sus/???? :(
Cel mai recent răspuns: lollita , utilizator 18:50, 26 Iunie 2011
Hei...este doar o amenda administrativa..nu are are caracter penal. Daca ati verificat actele necesare pentru inscriere, ati fi vazut ca vi se solicita cazier judiciar. In cazierul judiciar nu sunt mentionate amenzile administrative.
CSM respinge cnadidatii la cond de buna reputatie pt. amenda administrativa. vezi cazul numitului Rizea Emanuel pe CA Galati, si mai sunt si altii, Joldis Emil / pe CA Alba, care au anulat in instanta hot.CSM, dar, e sigur ca pt amenda administrativa se respinge cadnidatul, pt ca desi nu apare in cazier exista evidenta operativa a politiei care cuprinde toate sanctiunile cu caracter adm-iv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana condamnat cu suspendare poate sa mai sustina concursul de admitere la inm? marshall23 marshall23 buna ziua,imi cer scuze daca s-a mai discutat despre asta in alta parte dar trebuie sa intreb...am un prieten,e student la drept in anul 2 si a fost implicat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca am primit o pedeapsa cu amanarea aplicarii pedepsei ... Georgead Georgead buna ziua, daca am primit o pedeapsa cu amanarea aplicarii pedepsei pt infractiune prevazuta de art. 335 al.2 cod penal, as mai putea fi admis in ... (vezi toată discuția)
Buna reputatie - admitere Mihai 465 Mihai 465 Discutam cu un cunoscut, in prezent consilier juridic, despre admitere si imi pune urmatoarea intrebare: poate deveni magistrat (concursul de 5 ani) daca cu ... (vezi toată discuția)