Se pare că nu ați înțeles nimic.
Dizolvarea nu înseamnă NIMIC.
Până la momentul RADIERII, societatea este obligată să țină contabilitatea în condiții normale, cu capacitate de exercițiu restrânsă, efectuând doar activități în vederea lichidării.
Societatea NU va fi radiată din oficiu NICIODATÃ (conform noilor reglementări).
Toate radierile societăților cu datorii la bugetul de stat (fie și un leu) sunt NULE de drept.
Nulitatea este absolută, putând fi constatată și după 20 de ani de la radiere (acțiune imprescriptibilă).
Concluzie: aduceți contabilitatea la zi, faceți bilanțul de lichidare, obțineți certificatul fiscal că nu aveți datorii și apoi solicitați radierea.
Dar, din câte înțeleg, firma nu avea activitate din anul 2009, tot trebuie plătite vreo 35 milioane pentru impozitul minim (așa-numitul forfetar).
De curiozitate... ce datorii aveți?
Alberto Kurtyan
va multumesc la toti pt raspunsuri
in concluzie trebuie sa fac contabilitatea la zi dar nici nu mai stiu pe unde sunt actele,pt.ca in momentul cind asociatul unic a suferit un atac cerebral totul a ramas vraiste si din 2009 nov. pina in prezent nici nu am fost in tara.
nu exista cumva un termen pe care daca il depasesti sa ti se stearga tot?
din cite imi amintesc era o datorie de 60 milioane vechi dar aveam de incasat de la stat vreo 35 milioane vechi.
ce pot sa fac cu hala care este pe firma ,cum pot sa otrec pe copii sau pe o persoana fizica?
Interogati site-ul O.R.C. si vedeti daca a fost numit un lichidator pentru societatea in care aveti interes.In situatia in care a fost numit, luati de urgenta legatura cu acesta. In caz contrar, in practica se intalneste si situatia in care debitorul solicita prin cerere adresata directorului O.R.C. numirea unui lichidator. Un practician in insolventa va va da toate raspunsurile pe care le cautati.
Buna ziua. Am si eu o firma la care camera de comert a cerut dizolvarea pentru nedepunerea bilantului. Ideea e ca eu vreau sa vand utilajele pentru a plati datoriile. Pot emite factura? Cumparatorul este din Africa. Cum sa procedez? Multumesc
Dl, Kurtyan ...
Am 2 firme dizolvate in Iunie 2018 de tribunalul specializat , la cererea ONRC.
Ambele firme nu figureaza cu datorii la stat : nu s-au mai depus niciun document la finante si pe nicaieri , la una din firme din 2007 , la cealalta din 2012. La data incetarii oricarei depuneri , firmele nu figurau cu nicio datorie la stat.
Evient , daca ar fi teoretic vorbind sa se depuna declaratii retroactiv, s-ar naste probabil datorii , exeplu forfetrul , amenzi de nedepunere , etc.
Se pare ca ANAF nu a facut apel in cele 30 zile de la pronuntarea dizolvarii.
In aceste conditii, ONRC probabil continua cu procedurile de lichidare si radiere conform legii.
Intrebare: cum ramane cu afirmatia Dvs cum ca radierea poate fi nula de drept si peste 20 ani, in conditiile concrete expuse mai sus. Exista un risc real pentru ca sa se intample vreodata asta