avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Diferenta mare intre citirile apometrelor din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Diferenta mare intre citirile apometrelor din apartamente si contorul general de apa rece

Ne confruntam cu aceasta problema de mai bine de un an. Am verificat la metrologie contorul general - este in parametri. Am verificat daca exista eventuale pierderi de la contor la coloanele spre apartamente- nu exista. Am verificat daca apometrele din apartamente sunt verificate metrologic- si acest lucru este facut.Si totusi lunar cantitatea de apa citita de contor este mai mare cu cca 60mc in medie , dar am avut lunile ianuarie , august cu 110mc in plus pe luna si luna septembrie 187 mc.In total in anul 2010 am platit 833mc. In anul acesta e la fel pana acum.Consumul lunar citit de apometrele din apartamente este de in medie de 250 mc. De unde poate sa apara acest consum?
Cel mai recent răspuns: zamcanuvictoria , utilizator 19:55, 1 Iulie 2011
Pe linga cele scrise pe care le-am citit , factorul esential care este de luat in calcul ,este data la care s-a facut contorizarea pe imobil si daca inainte de a se implinii 6 luni de la data la care s-a dat in folosinta s-au raportat defectiuni sau interventii la contor . In situatia in care s-a intimplat acest lucru A.N. aplica un consum estimat pe ultimele 6 luni . Estimarea se calculeaza tinind cont de consumul pe magistrala de unde ati fost bransati separat . Verificati cu atentie factura .Pe de alta parte daca nu aveti control si dovezi referitoare la consum si contor , nu ati facut plingere la A.N., si ati platit facturile fara sa contestati si daca ati eliminat problema pierderilor atunci incercati si varianta pe care v-am scris-o . Un alt aspect important este acela ca citirile in apartamente sa fie facute in aceeasi zi cu citirea de pe contorul general .
Teoretic asa cum a propus d-nul adriantot se poate face dar oare este eficienta cheltuiala cumpararii a aprox. 4 apometre(chiar si manim 1- plimbat) cu un diametru in toli mult mai mare decat cele de apartament deci si pretul pe masura plus manopera etc.:stunned:
Deaceea verificarile in apartamente si subsol sunt mai accesibile de facut.:luck:

P.S. Nu vreau sa fiu alarmist dar trebuie foarte bine verificat la subsolul blocului sa nu se infiltreze apa sub bloc si sa va treziti cu tot condominiul ca incepe sa se incline intr-o parte si sa ramaneti toata lumea pe drumuri. In Galati s-a intamplat asa cu un bloc si pana la urma Primaria locala a reparat blocul de mila tuturor acelor adormiti proprietari.La chestii de astea asociatia cu ce sa garanteze bietilor oameni cand ea are un fiset,una bucata birou si 2-3 scaune?.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
johnpescar, utilizator
Multumesc tuturor celor care mi-au daruit din timpul lor si din cunostintele lor pentru subiectul ridicat de mine . Pentru cei cativa care ne implicam in problemele asociatiei este un mister cum se scurg pe firul apei -de exemplu 187 mc in luna august! In restul lunilor avem un excedent care nu scade sub 50-80 mc. La noi subsolul este recent reabilitat, nu avem nici o pata de apa care sa ne alarmeze. Am verificat conducta de la apometru pana la plecarile catre apartamente si nu este vre-un racord "ilegal".Ne-am gandit si noi sa montam apometre pe coloanele individuale catre apartamente dar cheltuiala ar fi destul de mare: sunt 8 coloane pentru apa rece !
Incercam sa reducem cheltuielile comune dar la apa rece platim cca 1,5mc de persoana in plus in lunile bune . Se mai adauga in lunile de iarna-primavara caldura pe care o "sponsorizam" pentru cei cu repartitoare si uite asa cam 30-40lei pe luna se duc pe apa sambetei. O sa facem o actiune de verificare a racordurilor in apartamente , ne-am cumparat cleste pentru sigilii ...o sa vedem daca vom reusi sa depistam cauzele ...vom avea in vedere sugestiile date ... multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere de apa orsaia2006 orsaia2006 am urmatoarea intrebare ...daca un propietar din cadrul unei as de prop refuza sa plateasca suma de 3 ron ,suma ce reprezinta pierderea de apa pe parte comuna ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa calda,apa rece apafaian apafaian BUNA ZIUA LOCUIESC IN TIMISOARA LA BLOC CU 4 ETAJE 20 .PROPORTIE DINTRE CEI CU CENTRALE SI FARA ESTE EGALA.IN FIECARE LUNA AVEM PIERDERE DE 13-15,-16,MC APA ... (vezi toată discuția)
Apometre plus pierderi alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Am apometre apa calda si apa rece. De luna trecuta administratorul a inceput sa puna lunar si o cantitate suplimentara de metri cubi apa rece si apa ... (vezi toată discuția)