avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatorie

daca o persoana ramasa vadauva in romania, pleaca in strainatate, se casatoreste, dar ramane pe numele la primul barbat, iar dupa o perioada in urma unor neintelegeri revine inapoi in romania si se recasatoreste cu un cetatean roman, ea figurand in acte ca vaduva, casatoria cu cetateanul strain nefigurand doar in tara unde a fost plecata, ce se intampla in acest caz? va multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 14:53, 28 Iunie 2011
Depinde unde a avut loc casatoria din strainatate. De regula, se solicita o adeverinta din Ro, emisa de starea civila unde a avut loc prima casatorie si doar dupa acest act, se poate realiza casatoria in strainatate. Acum, daca nu a inregistrat aceasta casatorie si in Romania, nu inseamna ca nu produce efecte si pe teritoriul ei, ba mai mult, faptul ca s-a ascuns acest fapt, va ajuta organele in drept sa sustina infractiunea de bigamie.
Bine era sa lamureasca situatia juridica cu cel de-al doilea sot, sa divorteze si mai apoi sa se infaptuiasca cea de-a treia casatorie.
Desigur, in lume exista o multitudine de cazuri de bigamie sau mai mult ( persoane casatorite cu doua, trei persoane in acelasi timp!:stunned:) dar asta nu inseamna ca e legal-exceptand tarile care permit ca un barbat sa aiba mai multe sotii-, doar ca poate dura ceva timp pana se descopera fapta.
La pers. din povestea dvs. e simplu, oricand sotul din strainatate va putea formula o cerere, de orice natura, in Ro, si acesta va fi inceputul sfarsitului.......#-o
persoana respectiva a fost casatorita in italia, nu are cetatenie si nici nu e pe numele sotului din italia
O fi fost casatorita cu vreun italian batran si nu vrea sa ceara divortul acolo in eventualitatea vreunei mosteniri in cazul decesului batranului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in 2 tari, doar pe baza actului de separare legala din italia denisa25 denisa25 buna ziua, se poate casatori o persoana in Ro sau alta tara ,daca in Italia unde a fost casatorita persoana respectiva , s a pronunțat doar separarea legala ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! bigamie? bella_galati bella_galati m am casatorit in turcia acum 14 ani,intre timp am venit in Ro fara sa divortez si sunt casatorita legal in RO.as vrea sa stiu daca casatoria din turcia mai ... (vezi toată discuția)
Căsătorie/divorț înregistrare în românia. Zenaida1234 Zenaida1234 Buna , numele meu este Zenaida am fost căsătorită în Albania cu un cetățean albanez si divorțata de curând tot acolo. In urma căsătoriei sotul a luat ... (vezi toată discuția)