avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot iesi la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot iesi la pensie?

Buna as dori sa situ cand IED la pensie? Sunt nascut 16 02 1954 am lucrat 30 ani an rulmentu Bv ,cu grupa a2a ,26 ani si 11 luni . Si acuma de4 ani muncesc an Italia as dori cu respect sa specificati data cand ma pensione si cu ani din Italia ce tre sa fac Catania redigere am pt ani de grupa cum se calculeaza pensiamo din Romania si Italia ? Va multi Esc
Deci eu pot cere pensionarea pt 40 ani de cotizati?an Italia ?sua cei6 ani nu se considera
Da, puteti sa mergeti sa depuneti dosarul de pensie la Casa de pensii in Italia.
Atasati la cerere si Formularul E207+cartea de munca din Romania.

Cei de la casa de pensii din Italia va trimite formularul E207 si cartea de munca in Romania unde se va calcula pensia pentru perioada lucrata in Romania în care va fii inclusa si perioada de 6 ani lucrata in grupa II.
Cei din Romania, dupa ce vor termina calculul si vă vor stabilii pensia vor trimite cuantumul pensiei in Italia.

Cei din Italia vor calcula pensia pentru perioada lucrata acolo (4 ani) si vor stabilii pensia cuvenita pentru acei 4 ani lucrati in Italia.
Eu am depus Rosario an12 ianuarie2011 an Italia la imps dar nu si cartea de munda deoarece am lavato la scanat an brasov am depus actele din rulmentu cu perioada lucrata si sporurile si contractu cu care am platit 2ani de vechime cf leghi.dar pana acuma nu am un raspuns si am anteles ca CEI 6 ani nu se adauga pt a avrà 40 de ani de cotizati pt pensionare an Italia va multi Esc
Ati atasat la cerere formularul E207? Fara el nu vi se calculeaza perioada lucrata in Romania.

Procedura intre cele 2 tari dureaza cateva luni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime italia angellyk angellyk Buna ziua. Tatal meu a lucrat aproximativ 8-9 ani in Italia,in 2010 a venit inapoi in Romania,fiind dat in somaj de la locul de munca din Italia. Din 2012 e ... (vezi toată discuția)
Pensie comunitara eugeniacrn eugeniacrn Sunt nascuta in iulie 1957 .In prezent sunt pensionata anticipat cu pensie comunitara avand 27 ani lucrati in Romania si 8 ani si 4 luni in Italia. In ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza anii lucrati in strainatate? yaherra yaherra Eu lucrez in italia cu contract de munca,si as vrea sa stiu ,la pensionare,cum se calculeaza acesti ani, ce procent se da,daca aici salarul meu e de 800 ... (vezi toată discuția)