avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA refacturare cheltuieli prestari servicii catre tari ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

refacturare cheltuieli prestari servicii catre tari din ue

Societatea A cu sediul in Ronamia, platitoare de tva, primeste de la Soc.B - persoana impozabila cu sediul in Romania - facturi cuprinzind prestari servicii efectuate conform art.143, al.1, lit.h,pc.3 CF de catre B pentru C. Societatea A refactureaza aceste servicii beneficiarului C , care comunica cod valid de tva si care este situat in UE. Care este tratamentul din punct de vedere al tva pentru A si daca valoarea acestor servicii refacturate se declara in decl 390?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:56, 28 Iunie 2011
se factureaza fara tva si nu se declara in decl. 390, intrucat aceste servicii sunt scutite de tva in romania

În sensul art. 156^4 alin. (1) lit. c) din Codul fiscal, în cazul prestărilor de servicii prevăzute la art. 133 alin. (2) din Codul fiscal efectuate în beneficiul unor persoane impozabile nestabilite în România, dar stabilite în Comunitate, prestatorul va raporta în declaraţia recapitulativă numai serviciile care nu beneficiază de scutire de taxă în statul membru în care acestea sunt impozabile. În acest scop, se va considera că operaţiunea este scutită de taxă în statul membru în care este impozabilă dacă respectiva operaţiune ar fi scutită de taxă în România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decl.390 leila-sema leila-sema Buna ziua, am si eu o intrebare legata de decl.390 . Am o societate care are cod caen 5229, alte activitati transporturilor .A facturat o prestare de ... (vezi toată discuția)
Tva ptr servicii nave fluviale augura augura am urmatoarea problema: - cum se trateaza din punct de vedere tva prestari servicii similare cu cele conf art.143,al 1, lit h, pc 3 efectuate catre nave care ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare-declaratia 390-decont tva roxanag roxanag Buna seara, Am prestari de servicii intracomunitare(servicii traducere ,servicii de turism),pe care evident le -am declarat in declaratia 390-VIES.Firma ... (vezi toată discuția)