avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... proiecte transfrontaliere
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

proiecte transfrontaliere

O unitate de cercetare agricola este implicata intr-un proiect transfrontalier. Va rog sa-mi spuneti care sunt posibilitatile legale de plata ale drepturilor salariale pentru echipa de implementare a proiectului? Concret daca activitatea din proiect poate fi platita ca activitate suplimintara si care este nivelul de salarizare care se aplica. Sumele prevazute in bugetul proiectului pentru salarizare sunt la nivelul expertilor din tarile UE, dar legislatia din Romania cred ca este restrictiva in acest sens. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 17:28, 28 Iunie 2011
Pai echipa de implementare a proiectului nu are acolo trecuta o suma in buget si nu sunt clar stabilite niste conditii de angajare? Adica va referiti ca acolo sunt stipulate valori mai mari?
Asta nu cred ca trebuie sa va supere. Nu au contracte de munca? Se opresc toate impozitele pe salarii si restul se dau angajatilor.
Sunteti cumva bugetari?
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
george-neagu, moderator
Legislatia romana nu este restrictiva in niciun sens in fata alte tarile europeane. Beneficiarii plateste si dupa aia deconteaza partea cuvenita in guidul, proiectul si contractul de finantare incheiat dupa proiectul depus si selectat. Plata este garantata pentru a primi cele a doilea transa. Restrictiile sunt cele normale in piata muncii sau a contractelor de prestare servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract lector posdru corinau corinau Va rog sa ma sfatuiti si pe mine referitor la modul in care se poate incheia un contract de munca pt un lector care face parte dintr-un proiect ... (vezi toată discuția)
Functionarul public si fondurile europene dalina82 dalina82 Daca sunt functionar public (primarie) pot fi angajata pe un proiect european POSDRU, cu contract, norma fiind de 2-3 ore pe zi? Mentionez ca atributiile ... (vezi toată discuția)
Conditiile acordarii sporului de audit de 25% simonadenys simonadenys Sunt incadrata la o entitate publica ce are ca unic actionar consiliul local, finantata cu venituri proprii. La inceputul anului am fost incadrata pe functia ... (vezi toată discuția)