avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie rovinieta

Buna ziua

In 01 iulie 2010 am vandut prin contract de v-c un autoturism unei persoane. Am mers la Administratia financiara si am scos automobilul de pe rolul meu in acea zi.
Acum la aproape 1 an de la vanzare in 27 iunie 2010, am primit o amenda pt lipsa rovinieta datata cu 13 decembrie 2010. Bineinteles se pare ca persoana careia i-am vandut masina nu a mai inmatriculat-o pe numele ei si a circulat cu ea talonul pe numele meu. Ce pot face in acest caz si cui sa ma adresez? Mentionez ca am mers la admin financiara si am luat o adeverinta din care reiese ca masina nu mai este in proprietatea mea de la acea data a vanzarii si am deasemenea contract de v-c
Multumesc
Cel mai recent răspuns: denisbog , utilizator 01:28, 20 August 2011
Pai si mai bine mergeti la politie, acolo unde ati fost sa radiati masina de pe numele dumneavostra. In acest caz ea a circulat cu masina neinmatriculata?
eu nu am radiat masina la politie, am fost doar la finante, am scos-o de pe rol, am obtinut certificatul fiscal pe care i l-am dat ca sa o radieze si i am pus stampila pe ael formular cu care trebuia sa mearga sa o inscrie.
De inscris la finante la ea a inscris-o sigur dar nu a mai inmatriculat-o si pe numele ei, intrucat altfel nu cred ca ar fi putut sa o vanda acum o luna.
La politie acum apare ca masina a fost radiata acum 1 luna prin vanzarea catre o alta persoana si inmatriculata de aceasta din urma.
Pai asa se explica de ce apareti dumneavostra cel amendat. Greseala dumneavostra ca nu ati finalizat atunci toate actele de transfer. Asta e.
Atunci cand ati radiat masina de la finante, pe ce baza ati radiat-o?
Finantele nu aveau drept sa radieze decat daca ati fi prezentat certificatul de radiere (partea de jos din contract) stampilat de politie! Daca ati prezentat certificatul stampilat de politie, atunci este culpa politiei. Daca ati radiat fara acel act stampilat de politiei, atunci este culpa finantelor. Oricum ... sunt mai multe chestii... cand ati primit somatia de plata?
ati primit si procesul verbal acasa? la ce data? cand se consemneaza ca a fost savarsita fapta? trebuia facuta plangere la procesul verbal, sau contestatie la executare la somatie, cu repunerea in termen pentru contestatie la procesul verbal.
Buna seara

In aceeasi situatie sunt si eu. Am vandut masina in februarie 2008, cu factura si chitanta + scoatere din evidenta de la Impozite si Taxe Locale. Anul acesta am primit un proces verbal pentru lipsa rovignieta. Nimeni nu mi-a spus nimic de radiere de la Politie? Lucrul asta nu trebuia sa-l faca Fisc-ul si Politia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masin iuli113 iuli113 Buna seara Va rog sa ma ajutati cu urmatorea speta: Anul trecut am vandut 1 masina care era inmatriculata pe numele meu ,am facut contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Radiere la cerere ....sau definitiva.... MIOARA GHERGHICEANU MIOARA GHERGHICEANU Buna ziua, doresc sa stiu care este diferenta intre radiere la cerere si radiere definitiva? am o masina care este radiata la cerere , pe care am vandut o, ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)