avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire fara rezultat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire fara rezultat

Daca bunicii mei au lasat testament ca dupa moartea lor unchiul meu sa primeasca mostenirea iar acesta la randul lui a lasat mostenirea cu testament fiului lui , eu ca nepot voi mai putea face ceva?? Tatal meu a decedat primul, bunicii mei dupa el iar unchiului meu i'au lasat testament revenindui cota de 1/1 ... acesta lasandu-i la randul lui toata averea fiului sau. Intrebarea mea este eu ca nepot din partea fiului decedat inaintea bunicilor de ce nu imi revine nimic? Sau de ce nu am fost instintat de acel titlu de mostenitor?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:35, 29 Iunie 2011
In cazul mostenirii bunicilor termenul de reductiune a libertatilor excesive este prescris, asa cum spune si colega de mai sus.

Trebuia sa cereti reductiunea in 3 ani.
daca aveti motive ca sa invocati nulitatea absoluta a testamentului bunicilor dvs atunci ati mai avea sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sashavr sashavr Buna seara. Stimati domni va rog sa ma ajutati in urmatorul caz succesoral. Mentionez ca provin dintr-o familie cu 7 copii (4 baieti si 3 fete). In casa ... (vezi toată discuția)
Contestare testament autentic PORA AMALIA PORA AMALIA Buna ziua! Doresc si eu sa aflu care este procedura de contestare a unui testament autentic... Bunica mea, decedata in 2021 a lasat un testament unui nepot, ... (vezi toată discuția)
Pentru contestarea si anularea unui testament Nicoleta Ungureanu Nicoleta Ungureanu Tatal meu, care a decedat in septembrie 2009, avand un certificat de incadrare in grad de handicap, permanent, cu grad de handicap ACCENTUAT, cod de ... (vezi toată discuția)