avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dubla cetatenie romano-olandeza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dubla cetatenie romano-olandeza

As vrea sa obtin cetatenia olandeza, dar problema este ca aceasta implica renuntarea la cetatenia romana. As vrea sa stiu care sunt urmarile acestui lucru in particular daca implica pierderea dreptului de a detine proprietati. Si daca da ce tip de proprietati: imbobile, terenuri,....? multumesc
Cel mai recent răspuns: LauNL , utilizator 18:00, 3 Martie 2022
Cetatenii UE vor putea din 2012 sa detina terenuri in Romania.

Singura diferenta care va exista va fii ca nu veti mai putea vota la alegerile din Romania si veti fii considerat de autoritatile române cetatean strain.

In calitate de cetatean european/olandez puteti cumpara/detine imobile, terenuri (din 2012), deschide firme, etc. Puteti sa va stabiliti resedinta permanenta in Romania.

La iesirea la pensie perioada lucrata in Romania se va cumula cu perioada lucrata in Olanda si veti primii pensie si pentru perioada din Romania.

In cazul in care ajungeti intr-o tara in care Olanda nu are ambasada veti putea apela la ambasada Romaniei ori la orice alta ambasada a unui stat UE pentru asistenta consulara.

Later edit: Nu este neaparat nevoie sa renunatati la cetatenia romana pentru a obtine cetatenia olandeza.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
Multumesc de informatie. Nu as dori sa renunt la cetatenia romana, dar nu cred ca pot gasi ceva exceptii de care ma pot folosi pt a o mentine. Daca dv cunoasteti ceva in sensul acesta ar fi foarte binevenita informatia.Multumesc inca o data.
Buna, doresc sa obtin cetatenia Olandeza insa procesul de naturalizare din Olanda imi impune sa renunt la cetatenia Romana cu exceptia in care pot dovedi ca pastrarea cetateniei Romane imi este necesara de exemplu pentru a beneficia de mostenriea parintilor mei . Nu stiu de ce sa ma leg ca sa imi pot mentine si cetatenia Romana. Stie cineva? a mai trecut cineva prin asta? Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, doresc sa obtin cetatenia olandeza insa procesul de naturalizare ... LauNL LauNL Buna, doresc sa obtin cetatenia Olandeza insa procesul de naturalizare din Olanda imi impune sa renunt la cetatenia Romana cu exceptia in care pot dovedi ca ... (vezi toată discuția)
Pagube materiale cauzate de renuntarea la cetatenia romana cymsf cymsf As dori sa aplic pentru pasaport olandez, deoarece locuiesc in Olanda de mai mult de 6 ani. Problema este ca pentru aceasta trebuie sa renunt la pasaportul ... (vezi toată discuția)
Buletin pierdut in olanda -ce se face in aceasta situatie??? Denisse Pop Denisse Pop Buna seara!sotul meu locuieste si lucreaza in Olanda,eu momentan sunt in Romania, si-a pierdut buletinul si pasaport nu are.ce poate face in acest caz?isi ... (vezi toată discuția)