avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea "Lacune" pt presedintele C.J.
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

"Lacune" pt presedintele C.J.

Aspecte pe care Legea nr. 215/2001 consider ca nu le reglementeaza clar :
1. daca la adoptarea hotararilor ce se adopta cu votul majoritatii calificate a consilierilor in functie se tine cont si de votul presedintelui;
2. daca presedintele poate sa faca parte din comisiile de specialitate;
3. unde isi depune declaratia de avere presedintele;

Apoi, in Lg 188/1999, nu este stabilit cuantumul drepturilor prevazute de art. 31 alin. 1 lit. c di d
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:04, 1 August 2008
1.Problemele privind declaratia de avere a presedintelului CJ sunt reglemenatate de Legea nr. 115 din 16 octombrie 1996 pentru declararea şi controlul averii demnitarilor, magistraţilor, a unor persoane cu funcţii de conducere şi de control şi a funcţionarilor publici, iar cele privind declaratia de interese, de catre prevederile Legea nr. 161 din 19 aprilie 2003 modificata si completata de OUG 40/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei. Conform acestor acte normative atat declaratia de avere cat si cea de interese se depun de catre presedintele CJ la secretarul autoritatii administratiei publice locale, adica secretarul consiliul judetean,cu obligatia de a fi facute publice.De regula se publica pe site-ul consiliului judetean
2.Presedintele CJ nu poate sa faca parte din comisiile de specialitate ale consiliului judetean.
Voi reveni si pentru celelalte subiecte abordate de dvs.

Legea ANI a modificat si abrogat in parte legea 115/2001.Da, este o omisiune si la art.9 lit.f din aceasta lege, care va trebui sa fie completat si cu “presedintele consiliului judetean” dar trebuie sa avem in vedere ca, la vremea adoptarii acestei legi, presedintele consiliului judetean se alegea prin vot dintre membrii consiliului judetean, pe care articolul respectiv ii prevede. Pe de alta parte, declaratia de interese se depune conform art.113 lit.h din Legea 161/2003 de catre alesii locali, la secretarul unitatii administrativ-teritoriale.Cum alesii locali au obligatia de a depune atat declaratia de avere cat si cea de interese la secretarul unitatii ad-tiv teritoriale, se intelege ca, presedintele consiliului judetean care e tot un ales local, va urma si el aceeasi cale, procedand in consecinta.
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2008
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat
1. .prevederile din Legea 115/1996 privitoare la declaratia de avere ( mai putin datele generale ) au fost abrogate...de legea ANI...
2. ok...nu poate face parte din comisii...argumentul dvs. ?
Va multumesc
:offtopic:
Cred ca acest topic ar fi trebuit inchis sau sters, potrivit Regulamentului de postare.
Citez din Regulament :
3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

Cele trei probleme au fost deja discutate pe topicuri diferite.
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte c.j. julien_slbz julien_slbz Unde isi depune declaratia de avere presedintele unui consiliu judetean si in ce baza...va multumesc (vezi toată discuția)
Conflict de interese julien_slbz julien_slbz Un consilier judetean, de profesie avocat, poate incheia contracte de asistenta juridica cu consiliile locale/primarii din judetul respectiv ? Intreb, avand in ... (vezi toată discuția)
Presedinte al consiliului judetean si consilier judetean, viceprimar si consilier local maite21 maite21 Am unele neclaritati. Vreau sa stiu daca in acelasi timp presedintele si vicepresedintii Cons Judetean sunt in acelasi timp si consilieri judeteni......precum ... (vezi toată discuția)