avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate poate un catolic sa fie inmormantat intr-un cimitir ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

poate un catolic sa fie inmormantat intr-un cimitir ortodox

cimitirul apartine consiliului local in aceste conditii poate fi inmormantata persoane indiferent de religia din care apartine
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:36, 4 Iulie 2011
Temeiul legal trebuie sa vi-l dea autoritatile nu sa-l invocati dvs. Ma pun in situatia pe care ati descris-o. Timpul fiind un dusman in aceasta situatie, chestia cu reclamatii sau actiuni in instanta fiind de durata, eu as sesiza primarul, politia, jandarmii si as invita si o televiziune la eveniment.
conform anexei nr. III la legea nr. 213/1998, cimitirele fac parte de drept din domeniul public al uat.sigur, mai exista exceptia cimitirelor care sunt monumente istorice, si care, de regula, se regasec in proprietatea bisericilor.
in prima situatie, nu popanu din parohie dispune, esential e ca in locul de veci, sa fie inhumat un om. :)
Exista cimitire comunale-ale primariei si cimitire parohiale-ale bisericilor.Cred ca este un pacat sa refuzi inmormantarea unui om pe motiv de religie, dar cred ca intervine si cutuma., slujbele diferind in functie de religie- ar trebui, daca chiar ne intereseaza, sa intrebam pe cineva specialist in drept canonic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preot ortodox interzice ingroparea unei decedate adventiste in cimitirul ortodox Ares-3 Ares-3 [quot] O bunică de vreo 81 de ani, nu are parte de liniște nici pe lumea cealaltă. Femeia a făcut greșeala ca, acum 2 ani, să treacă la ... (vezi toată discuția)
Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)
Adresa catre primarie sandel2410 sandel2410 Doamne ajuta! As dori sa ştiu cum sa întocmesc o adresa catre Primarie pentru a ne comunica situatia clara a unei proprietati agricole. Sunt preot intr-o ... (vezi toată discuția)