avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Spitalizare in timpul concediului fara plata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Spitalizare in timpul concediului fara plata

Buna ziua,

O cunostinta a mea este in urmatoarea situatie:

In timpul unui concediu fara plata pe care si-l luase pt rezolvarea unor probleme personale, a suferit un accident care a necesitat o operatie, multe zile de spitalizare si terapie. Accidentul a avut loc in Germania, si a fost operata la urgenta intr-un spital (public, nu privat) de acolo, unde a si stat internata.

Prietena mea avea Cardul European de Sanatate, iar la spitalul in care a fost tratata i s-a spus ca este absolut valabil pt plata serviciilor medicale.

Intrebarea este: mai este ea asigurata in sistemul public de sanatate atata timp cat era in fara plata cand s-a intamplat accidentul?

Va rog mult ajutati-ma cu un raspuns, prietena mea este inca internata si isi face f multe griji in privinta aceasta.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ramiha , utilizator 08:50, 9 Iulie 2011
1. OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate spune:
Art. 16. - (1) Asiguraţii a cãror incapacitate temporarã de muncã a survenit în timpul concediului de odihnã sau al concediului fãrã platã beneficiazã de indemnizaţie pentru incapacitate temporarã de muncã, concediul de odihnã sau fãrã platã fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate sã fie reprogramate.
...
2. Asadar va prezenta angajatorului certificatele medicale care vor fi platite deoarece se intrerupe CFP.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cfs si cm Maya_Rebecca Maya_Rebecca buna ziua. mama mea este in concediu fara plata din februarie. de luni este internata in spital. poate intrerupe cfs sa intre in concediu medical? multumesc (vezi toată discuția)
Concediu medical vs concediu fara plata AndaNav AndaNav Buna ziua si La Multi Ani! Va rog sa-mi spuneti, ce se intampla daca, in timpul concediului fara plata imi iau concediu medical, datorita ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata/concediu medical Atobias Atobias Buna ziua, Mi-am luat concediu fara plata la locul de munca 60 zile ca sa-mi rezolv mai multe treburi personale. In aceste 60 zile, pot beneficia de un ... (vezi toată discuția)