avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariu

pt. forma de salarizare in acord este un minim? daca de exemplu intr-o luna nu se atinge ceea ce s-a propus pot sa intru sub 670 lei/luna?
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 16:12, 14 Iulie 2011
sunt de acord cu ce spui doar ca trebuie luata in discutie situatia in care omul vine la lucru dar nu munceste hai sa zicem din motive imputabile acestuia?
O diferenta ar fi , ca unul este absent nemotivat fapt ce poate atrage raspu nderea disciplinara a acestuia si neprimirea salariului pentru acea zi , iar celalalt este pontat prezent si primeste salariul pentru acea zi.
Salariul este contraprestatia muncii nu a prezentei in unitate.
Sunt de acord ca la firmele mici pontajul de 8 ore (conform realitatii sau nu..) constituie baza pentru calcularea salariilor, dar la firmele mari unde exista sistem de control acces pentru pontaj si alt sistem pentru cuantificarea muncii prestate, baza pentru calcularea salariilor nu o constituie pontajul.

Raman in continuare la ideea mea ca unde nu exista munca nu poate exista salariu.
Revenind la garantarea salariului minim pe economie, da este obligatoriu daca exista munca (nu prezenta).

Poate mai sunt si alte aspecte care nu au fost luate in vedere....... sunt deschis la discutii.........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu director general CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 poate un director general sa aiba salariu net 700 lei adica minim pe economie, avand in vedere ca functia nu necesita studii superioare? multumesc (vezi toată discuția)
Salariu minim pe tara Tiblan Tiblan As dori sa-l intreb care este salariu minim brut pentru angajatii in domeniul comercial din anul 2012.Asa stiu ca in anul 2011 salarul minim brut pe tara era ... (vezi toată discuția)
Salariu minim pe economie si salariul mediu pe 2011 emiliababor emiliababor As dori ,daca poate cineva sa-mi spuna care este salariul minim pe economie si salariul mediubrut pentru 2011 ( oficial). Eventual daca este publicat undeva ... (vezi toată discuția)