avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicari autovehicule
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicari autovehicule

sunt indignat total de aceasta aberatie cu ridicarea autovehiculului de catre o firma. Suma perceputa este enorma , jumatate sau 1 treime din salariul de bugetar. As dori sa aflu daca exista vreun caz castigat in instanta , speta si detalii despre acesta daca este posibil. Am o intreaga insiruire de intrebari:
- care este baza legala (legea) a ridicarilor de masini parcate ilegal, pentru ca hotarirea consiliului local nu ma incalzeste atata timp cat exista o lege a circulatiei aprobata de Parlament, unde acest fapt este o simpla contraventie;
- consider ca este o golanie pretul solicitat pentru recuperare, fara nici o justificare sau baza de calcul(ex: 150 taxa de ridicat, 150 taxa transport pentru 2-3 km?, 200 lei depozitare nefractionata pe zi ca si cand daca ai vreo problema tehnica cu masina moderna care se opreste unde se intampla evenimentul ai fi tu de vina);
- de ce nu este o reglementare care sa tina cont de presupusa nevinovatie a conducatorului autovehicolului si care sa faciliteze reducerea cheltuielilor ridicarii daca se prezinta pana la 1 ora de la ridicarea acesteia.
Consider un abuz atata timp cat transporturile locale, parcarile, drumurile orasenesti sufera, nu se aduc schimbari in bine ci doar in rau, sunt alte prioritati iar noi gasim diverse metode coercitive pe timp de criza de a lovi in bugetele familiale pe toate caile iar smecherii traiesc linistiti in continuare. As fi de acord cu o suma de citeva ori mai mare decat amenda contraventionala care este 25 lei, altfel doresc sa stiu care este calculul economic al acestei prestatii efectuate abuziv, justificarea si ce se intampla exact cu banii acestia. Dar ca si cu taxa auto sau cea din pretul combustibilului nu stim ce se intampla , deci nu am mari aste3ptari.Am inteles ca nu sunt raspunsuri la petitiile si plangerile facute de conducatorii auto, ne ignora total . Ce este de facut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare autoturism bucuresti lullu lullu Buna ziua, As avea si eu nevoie de un sfat in situatia ridicarii masinii din Bucuresti. Eu sunt din PH, si in data de 23.05.2011 am fost sa sustin un examen ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta impotriva ridicaii autoturismului cristel padurean cristel padurean Autovehicul parcat regulamentar, ridicat de catre Birou de ridicari auto. Am ridicat autoturismul din locul de depozitare la aprox. 30 minute dupa ce a fost ... (vezi toată discuția)
Cauciucuri sparte dupa ce mi-a fost ridicata masina RaduAdriana89 RaduAdriana89 Buna ziua. Acum doua zile mi-a fost ridicata masina pentru ca era parcata neregulamentar, langa o trecere de pietoni. Bun, pe asta am inteleso, am gresit, ... (vezi toată discuția)