avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... documente proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

documente proprietate

Buna ziua,

Bunicii mei au o casa la tara construita in aprox 1955, dar nu au decat un singur document: un titlu de proprietate doar pe numele bunicii dar pe care nu apare decat terenul efectiv fara nici o constructie; iar la primarie apare totul pe numele bunicului si apare si casa.Este normal sa nu aiba nici macar autorizatie de construire?
Bunica a murit de 6 ani si bunicul ar vrea sa treaca totul pe numele mamei mele dar nu stim cu atat de putine documente ce e de facut si daca trebuie sa se faca succesiune dupa bunica avand in vedere ca la primarie toate apar pe numele bunicului.
Ce ar trebui sa facem in situatia aceasta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 11:09, 7 Iulie 2011
Daca titlul de proprietate este emis in baza legii 18/1991, trebuie sa faceti cerere la primarie sa se corecteze rolul agricosi fiscal, prin trecerea lor pe numele bunicii si nu al bunicului. In baza acelui TP trebuie efectuat cadastrul si intabularea curtii respective. Casele atat de vechi nu au autorizatie de construire. Intabularea cladirii o veti face in baza unui certificat de atestare a edificarii constructiei (Anexa 17 la Ordinul 634/2006), eliberat de primarie. Insa, pentru a putea face aceste demersuri, trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunica (veti avea nevoie de certificatul de mostenitor). Dupa intabularea casei si terenului, bunicul poate vinde partea dansului mamei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate marculescu marculescu Parintii mei nu au act pe casa in care locuiesc dintotdeauna. Bunicii au murit de peste 30 ani iar ai mei au ramas in casa parinteasaca ceilalti frati la ... (vezi toată discuția)
Cum se poate schimba numele in titlul de proprietate ? george u george u parintii mei sunt casatoriti de peste 30 de ani si locuiesc impreuna de tot atat timp dar nu au avut acte pe pamantul si casa pe care le stapanesc ,acum cativa ... (vezi toată discuția)
Registru agricol ady09 ady09 ce trebuie sa faci pentru a inscrie in registrul agricol o cladire construita inainte de 2000 fara autorizatie de constructie? (vezi toată discuția)