avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva lunar sau trimestrial?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva lunar sau trimestrial?

Buna ziua,
Societatea in cauza are ca si obiect de activitate principal-dezoltare imobiliara.Are in decembrie 2010 construit si receptionat un bloc de locuinte pentru care a a avut incasate avansuri la inceperea lucrarilor de la clienti-persoane fizice.Dupa receptia cu autoritatile acesti clienti , in baza antecontractului incheiat, erau chemati la receptie in termen de x zile stipulate clar in contractul semnat intre parti, altfel pierd avansul platit.Pana in decembrie 2010 firma nu a avut nici o vanzare si nici o prestare de servicii efectuate , deci cifra de afaceri din activitati curente=0, ca atare incepand cu anul 2011 prin declaratia 010 trebuia trecut in vectorul fiscal tva trimestru si care s-a declarat pana la 31.01.2011.Firma de avocatura ce a incheiat antecontractele a venit in luna martie 2011 cu hartii datate cu luna decembrie 2010 de percepere penalizari conform contract pentru avansurile incasate si pierdute de clientii ce nu s-au prezentat la receptie.Aceste venituri le-am inregistrat in contabilitate drept financiare la decembrie 2010, s-au facturat, pentru a reflecta corect in bilantul contabil aferent anului 2010.
Intrebarea este:considerati ca ar fi trebuit sa modificam din nou vectorul fiscal si sa declaram TVA lunar avand in vedere veniturile din penalitati inregistrate in contabilitate sau e corecta inregistrare trimestriala?De asemenea vedeti necesara facturarea stornarii avansurilor si facturarii penalitatilor contractuale pentru fiecare client in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:13, 7 Iulie 2011
cand ati facturat penalitatile trebuia sa stornati facturile de avans si sa returnati taxa pe valoare adaugata clientilor, intrucat aceste penalitati nu se includ in baza de impozitare.
daca dupa reflectarea in contabilitate a acestor operatiuni, cifra de afaceri pe anul 2010 ar fi depasit 100.000 euro, atunci perioada fiscala ramanea luna si nu trimestrul calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri in avans birta birta o incasare prin banca pentru firma constructii in decembrie 2009 poate fi operata in 472 fiind lucrari ce se vor executa in 2010 deci si cheltuielile se vor ... (vezi toată discuția)
Avansuri in 094 cristinanca cristinanca am inteles ca in declaratia 094 trebuie trecute si avansurile. intrebarea mea este trebuie trecute si avansurile facturate in euro deoarece am simulat ... (vezi toată discuția)
Registrul-jurnal de incasari si plati este obligatoriu pentru pfa cu norma de venit? edesign edesign Nu am gasit unde este specificat ca Registrul-jurnal de incasari si plati este obligatoriu si pentru PFA cu norma de venit. Conform Codului Fiscal: ART. 49 ... (vezi toată discuția)