avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CEC in alb
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CEC in alb

Se poate emite un CEC in alb daca nu exista disponibil in banca?...avand in vedere ca nu este o suma specificata pe instrument.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 21:28, 11 Iulie 2011
Iata un articol interesant, publicat in urma cu doi ani de avocatnet:

www.avocatnet.ro/content/art...

Iar aici aveti un articol in care se mentioneaza ca fila de cec nu poate fi folosita ca mijloc de garantare a unei obligatii:
.
din descrierea faptei rezulta fara echivoc ca este vorba de infractiunea de emitere a unui cec cu data falsa sau caruia îi lipseste unul din elementele esentiale cerute de alineatele 1,2,3 si 5 ale art. 1 si art. 11 din Legea 59/1934.
Potrivit art. 1 din lege, cecul cuprinde:
1. denumirea de cec trecuta însusi textul titlului si exprimata în limba întrebuintata prin redactarea acestui titlu ;
2. ordinul neconditionat de a plati o anumita suma de bani;
3. numele celui care trebuie sa plateasca ;
4. aratarea locului unde plata trebuie facuta ;
5. aratarea datei si locului emiterii;
6. semnatura celui care emite cecul.
Din probele administrate în cauza, inclusiv recunoasterea inculpatului, rezulta ca la data de 24 octombrie 2005 a înmânat reprezentantului partii vatamate fila C.E.C. continând doar semnatura si stampila, lipsind elementele esentiale cerute de dispozitiile mentionate, fapta comisa constituind infractiunea prev. de art. 84 al. 1 pct. 3 din Legea 59/1934.
Din acest motiv, în baza art. 38515 pct. 2 lit. d Cod procedura penala s-a admis recursul declarat de Parchet si s-a casat în totalitate decizia si în parte sentinta primei instante.
Retinând cauza spre rejudecare, în fond, Curtea a dispus condamnarea inculpatului pentru aceasta infractiune


Sursa: [ link extern ]

Dvs. decideti..eu nu as lasa garantie o fila de cec in alb.;)
Va multumesc pentru sprijin. =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec vs bilet la ordin cristiursa cristiursa care este diferenta dintre biletul la ordin si cec sau nu e nicio diferenta (vezi toată discuția)
Cec garantie in alb - penal sau nu? Cent Cent Cand un cec introdus la plat si pt care nu am avut bani dar a fost lasat lasat garantie in alb devine un caz penal si cand nu? (vezi toată discuția)
Diferenta si asemanarea intre o fila cec si un bilet la ordin elena cailean elena cailean buna ziua. intrebarea mea este: ce asemanari si deosebiri sunt intre emiterea catre furnizori de file de cec, si cea de bilete la ordin. eu platesc ... (vezi toată discuția)