avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nedumerire
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nedumerire

Care sunt posibilitatile de a afla daca o societate este sau nu platitoare de TVA la o anumita data ?




Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 22:19, 12 Iulie 2011
Solicitati informatiile la Oficiul Registrului Comertului.
Organizatiile economice care au o cifra de afaceri sub 35.000 de euro, anual, pot alege sa fie neplatitoare de TVA (Taxa pe Valoarea Adaugata). Aceasta inseamna scutirea de TVA pentru toate operatiunile taxabile desfasurate de respectiva unitate economica, cu exceptia livrarilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite de plata TVA.

Daca pe parcursul anului cifra de afaceri a unei firme este egala sau superioara plafonului de 35.000 de euro, aceasta are la dispozitie zece zile pentru a solicita inregistrarea in scop de TVA.

"Termenul de zece zile se considera incepand cu prima zi a lunii urmatoare celei in care plafonul a fost atins sau depasit”.
Firmele neplatitoare de TVA care devin platitoare, nu mai pot sa devina din nou neplatitoare de TVA, chiar daca veniturile ajung iar sub nivelul de 35.000 de euro.


sursa de informare:[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
iulia53, utilizator
cereti informatii la registru comertului
de ce ORC ? intrati pe site mfinate.ro si dati CUI sau judet si denumire si aflati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oare devin platitor de tva ??? MOCANU DOINA MOCANU DOINA Buna ziua, am o firma (cod 8690- alte activitati privind sanatatea umana), si am incheiat un contract de prestatii cu Arabia Saudita. Am de platit o factura ... (vezi toată discuția)
Sc la ce cifra de afaceri devine pltitoare de tva gabi v gabi v sc neplatitoare de tva in 2007 a realizat o cifra de afaceri mai mica de 35.000 de euro. in 2008 ramane neplatitoare de tva? care este cifra de afaceri in 2008 ... (vezi toată discuția)
Plafon 2006 platire tva adriantemax adriantemax Salutari, Firma noastra a inregistrat in 2006 cifra de afaceri de 2.2 miliarde lei vechi fiind neplatitori de TVA. Vroiam sa stim daca prin aceasta am ... (vezi toată discuția)