avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Excluderea din Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Excluderea din Asociatia de Proprietari

Buna ziua
Sunt un administrator din Cluj-Napoca si as dori raspunsul la o intrebare la
care nu am primit raspuns nici macar de la primarie.
Poate un membru al asociatiei de proprietari sa fie exclus prin hotararea
adunarii generale din asociatie?
Daca da, in ce conditii? Ce consecinte ar avea acest fapt?

Va multumesc,
Cu stima
Radulescu M.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:02, 27 Iunie 2022
raspunsul catre RMircea, este: da

interpretarea noastra este cu totul altceva, si noi am avut la un moment dat un rau platnic si eram f suparati pe el incat am dorit sa-l excludem din asociatie, s-a discutat acest lucru in sedinta, el a auzuit si a revenit pe linia de plutire. L-am amenintat ca daca nu face parte din asociatie nu va putea folosi instalatia electrica a asociatiei, sa-si traga curent separat, nu va putea folosi instalatia de gaze a asociatiei ci sa-si traga conducte prin exteriorul blocului, etc... a functionat f bine...
Asadar excluzand din asociatie datornicii, asociatia nu ar mai avea datorii catre Apaserv si s-ar putea relua furnizarea apei reci. Cat ar dura inregistrarea completarii statutului? Imi poate spune cineva care este perioada din vara cand nu se mai pot depune actiuni (vacanta judecatoreasca)?
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
del_gf, utilizator
del_gf a scris:

Ar fi o solutie excluderea lor din asociatie, pentru ca Apaserv sa fie obligata sa furnizeze apa pentru cei fara datorii.

Asta s-o credeti dv.!
Restantierii se cheama in instanta, altfel excluderea nu are niciun efect in aceasta problema.
elga50, moderator
@valitinu:
Probabil ca acel proprietar amenintat ca nu v-a fi lasat sa foloseasca in continuare instalatiile comune era suficient de naiv. Ce mai faceai daca proprietarul nu era asa sperios si de exemplu spunea in continuare ca lui nu ii pasa deorece el a fost in bloc inainte de a fi asociatia?.
Altfel, solutia de a avea utilitati din instalatiile comune exclusiv cei care platesc la zi ar trebui prevazuta intr-o lege, iar apoi prinsa in statut.:(
johnpescar, utilizator
elga50 a scris:

del_gf a scris:

Ar fi o solutie excluderea lor din asociatie, pentru ca Apaserv sa fie obligata sa furnizeze apa pentru cei fara datorii.

Asta s-o credeti dv.!
Restantierii se cheama in instanta, altfel excluderea nu are niciun efect in aceasta problema.

Pai de 3 ani sunt chemati in instanta. Cat credeti ca ar mai trebui sa asteptam pentru rezolvarea situatiei? Nu inteleg de ce sunt aparati rau-platnicii?
Noi ceilalti nu mai avem niciun drept? Efectiv nu putem face absolut nimic impotriva celor cu datorii. De ce trebuie sa sufere 70 de familii din cauza a 6 datornici?

Alte discuții în legătură

Recuperare restante la asociatie. monyk1406 monyk1406 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu restantieri la intretinere. Din aceasta cauza, se sisteaza furnizarea apei reci (in orasul nostru doar apa rece si ... (vezi toată discuția)
Oprire utilitati pintiliisimona pintiliisimona buna ziua, suntem asociatie de proprietari si avem fff multi rau platnici in blocul in care locuim..avem doar apa rece si aceea cu fff multe facturi restanta ... (vezi toată discuția)
Fara apa rece ContSters266113 ContSters266113 Avem o problema legată de rău platnici. Asociaţia de proprietari a fost anunţată că datorită sumelor restante furnizorul de apă potabilă va opri ... (vezi toată discuția)