avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Excluderea din Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Excluderea din Asociatia de Proprietari

Buna ziua
Sunt un administrator din Cluj-Napoca si as dori raspunsul la o intrebare la
care nu am primit raspuns nici macar de la primarie.
Poate un membru al asociatiei de proprietari sa fie exclus prin hotararea
adunarii generale din asociatie?
Daca da, in ce conditii? Ce consecinte ar avea acest fapt?

Va multumesc,
Cu stima
Radulescu M.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:02, 27 Iunie 2022
Cu respect.
Sunt situații destul de deranjante in care un membru al asociației participa la adunări și chiar are drept de vot cu toate că acesta a creat multe probleme in cadrul asociației.
Ex.
Rău platnici recurenti.
Foști președinți care au păgubit locatarii într-un mod aproape legal și apoi îți rad in nas la ședințe și nu te lasă să ții ședință civilizat.
Persoane consumatoare de droguri sau alcool.
Bolnavi mintal declarați legal.
Persoane agresive care în România se știe că sunt libere.

Acum înțelegeți gravitatea situației?
Legile sunt perfectibile prin prisma apariției de situațiilor din teren.
Pentru ca topicul "vine" din negura forumului, as vrea sa raspund la intrebarea initiala :
...Poate un membru al asociatiei de proprietari sa fie exclus prin hotararea
adunarii generale din asociatie?
Daca da, in ce conditii? Ce consecinte ar avea acest fapt?

Si atunci, si acum, excluderea din asociatia de proprietari nu se face printr-o hotarare a AG, ci printr-o sentinta /hotarare a judecatoriei. Daca nu a fost clar: administratorul inainteaza la com. ex. situatia acelor proprietari care "intrunesc" conditiile de a fi actionati in instanta (adica dupa ce asociatia a epuizat toate celelalte modalitati de a-l determina pe proprietar sa-si achite, de buna voie sau oarecum fortat, sumele repartizate pe lista de plata, stiind ca asociatia are la indemana parghia legala de a=l actiona in justitie, da? Se hptaraste actionarea in instanta a proprietarului.
Ei, dupa ce am parcurs toate raspunsurile afisate pana acum, cum ca unul dintre proprietari a fost actionat in instanta si ca procesul o tine langa de cca. 3 ani, pot sa va spun ca aici onor asociatia respectiva are o vina in sensul ca nu a pregatit bine documentele cerute de instanta. Ne uitam in legislatie si vedem ce trebuie sa pregateasca asociatia atunci cand actioneaza un rau platnic in instanta si atunci, chiar pregateste la "putza de musca" (scuzati), toate aceste documente. Eventual, va puteti cauta un avocat mai priceput in aceste incurcate cai ale judecatii si o sa vedeti ca nu dureaza 3 ani, ci foarte putin, adica max. 2-3 termene (cateva luni).
Eu recunosc ca sunt situatii si situatii pe care le poate invoca un proprietar, dar de toate acestea nu este nimeni vinovat - ca altfel m-as fi mutat si eu pe Coasta de Azur, unde am auzit ca se traieste muuuult mai bine decat la noi, dar ce sa fac, stau si eu acolo unde-mi permit...
Asadar, l-ai dat in judecata pe proprietar (unii sunt asa de-a dreacu, au bani, nu platesc, dar rad de ceilalti, sa le arate locr cine-i mai destept), iar sentinta finala il obliga sa achie tot debitul, basca cheltuielile aditionale. Nu vrea sa achite nici in aceste conditii - ne adresam unui executor judecatoresc. Cheltuielile vor creste, dar tot prorietarul respectiv le va achita. Omul este incapatanat, mai face o contestatie la executare - stie ca nu are nicio sansa , dar cum spuneam, are impresia ca este pe cai mari. Nu este de loc. Executorul judecatoresc ii scoate locuinta la vanzare si astfel cetateanul rau platnic, pierde calitatea de prooprietar - adica este exclus din asociatie...
Daca monseur, ca sa nu piarda casa, achita tot, o sa constate ca prin neplata, cheltuielile au tot crescut, iar asociatia trebuie pregatita sa-l actioneze din nou in instanta... Cred ca data aceasta lucrurile vor merge mult mai usor, desi pasii sunt aceeasi.
Succes!
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2022
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restante la asociatie. monyk1406 monyk1406 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu restantieri la intretinere. Din aceasta cauza, se sisteaza furnizarea apei reci (in orasul nostru doar apa rece si ... (vezi toată discuția)
Oprire utilitati pintiliisimona pintiliisimona buna ziua, suntem asociatie de proprietari si avem fff multi rau platnici in blocul in care locuim..avem doar apa rece si aceea cu fff multe facturi restanta ... (vezi toată discuția)
Fara apa rece ContSters266113 ContSters266113 Avem o problema legată de rău platnici. Asociaţia de proprietari a fost anunţată că datorită sumelor restante furnizorul de apă potabilă va opri ... (vezi toată discuția)