Buna ziua
Sunt un administrator din Cluj-Napoca si as dori raspunsul la o intrebare la
care nu am primit raspuns nici macar de la primarie.
Poate un membru al asociatiei de proprietari sa fie exclus prin hotararea
adunarii generale din asociatie?
Daca da, in ce conditii? Ce consecinte ar avea acest fapt?
Eu nu stiu de ce a trebuit instantei 3 ani sa rezolve situatia restantierilor.
Ideea e ca o rezolvare ca cea cu excluderea nu este realista si veti prelungi cei 3 ani la sfantu'asteapta.
Plus ca ar fi normal ca inainte sa schimbati statutul, chestie care mai dureaza ceva timp pentru ca trebuie facut la judecatorie si nu stiti nici daca se aproba, sa intrebati la furnizorul de apa daca o asemenea rezolvare este aplicabila.
Asa ar fi normal sa faceti, nu invers!
Si asociatia de unde are apa? Are puturi proprii, are infrastructura de aductiune proprie?:stunned: Poate asa o fi la dv. in oras, in orasele mari furnizorul de apa este societatea care dispune de infrastructura proprie de livrare si care o duce pana in buza blocului.
Asociatia nu are in proprietate nimic, nici macar tevile, acelea sunt proprietate comuna a proprietarilor, inclusiv a acelora pe care considerati normal sa fie exclusi din asociatie pentru ca nu platesc apa.
:offtopic: sper sa incheiem aici aceasta discutie aberanta despre excluderea proprietarilor din asociatiile de proprietari si asociatii de proprietari - furnizori de apa!
Incercarea de a modifica statutul asociatiei, in sensul de a prevedea excluderea din asociatie, nu are cum sa fie acceptata de judecatorul delegat deoarece statutul trebuie sa respecte legea si nu este mai presus de lege.
Daca presupunem totusi ca cineva ar fi exclus din asociatie (trecem peste ce am scris mai sus), acesta ar ramane totusi in acel bloc si-ar avea aceleasi drepturi si obligatii ca oricare alt membru al asociatiei, cu exceptia dreptului de a alege si a fi ales, asa cum au cei care nu au aderat inca la asociatie. Este cazul celor care, de exemplu, nu au particiapat la adunarea generala de constituire sau au devenit proprietari mai tarziu si care pot adera, pot deveni membri ai asociatiei printr-o sinpla adeziune. Dar pot trai in asociatie si fara sa adere, ca nemembru.
Asa ca eu nu vad, pe langa lipsa prevederilor legale ale acestei excluderi, rezolvarea problemelor asocaitie cu restrantierii. Dimpotriva vad o indepartare a partilor (asociati si neasociati sau exclusi) de la rezolvarea problemelor.