avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bilet la ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bilet la ordin

am avut un bilet la ordin pe care nu l-am introdus la data scadentei deoarece am fost rugata de administrator sa nu-l depun ,nu avea bani in cont, urmand ca la odata ulterioara sa-mi faca plata produselor livrate, intr-adevar a platit cam a 10% din totalul sumei si vazand ca nu reuseste sa-mi achite suma, am introdus acel bilet cu o intarziere de 60 zile , ce mi-a fost refuzat din lipsa banilor in cont
as dori sa stiu ce pot face pentru a-mi recupera suma pe marfa livrata
Cel mai recent răspuns: Darius Bobic , Avocat 12:27, 20 August 2008
Diana Persa a scris:

In Timisoara nu se investeste, la Arad da.:)

Si in Timisoara se investeste , am BO investite la Timisoara chiar pe complete diferite
bogdan79bm a scris:

@av_bobic

Nu am dorit sa fiu categoric sau inflexibil. Mi-am exprimat o parere care, ca de obicei in astfel de situatii, nu poate decat sa fie alba sau neagra. Din punctul tau de vedere este neagra. :) Pana una alta, in RIL-ul promovat, procurorul general a sustinut ca biletele la ordin, fiind inscrisuri carora legea le recunoaste caracterul de titlu executoriu, nu trebuie investite cu formula executorie. Iar "anumiti practicieni" pun in executare bilete la ordin fara investire, doar acolo unde nu se admit cererile de investire. Din pacate legiuitorul nostru, ca de obicei, da dovada de incosecventa si nu abroga expres anumite prevederi mai vechi care, in conditiile legii noi, nu isi mai au rostul. Dar ICCJ v-a rezolva problema. Procedura de investire a biletului la ordin, personal o consider o formalitate excesiva si inutila care nu face decat sa incurce (ce-i drept in mica masura) executarea silita.

Nici eu nu incerc sa fiu categoric sau inflexibil , doar mi/am exprimat un punct de vedere pe care am incercat sa il motivez legal ;)

Apropos de legile vechi care in conditiile legii noi nu isi mai au rostul...Legea privivind cambia si BO ca si legea cecului , legi din 1934, sunt legi unitare la nivel mondial. ( in Franta si Italia, tari a caror reglementare cambiala este aproape identica cu reglementarea din Romania, BO se investeste)

In ceea ce priveste parerea ta ca investirea este o formalitate excesiva si inutila as vrea doar sa amintesc ca si BO este un instrument de plata si credit formal, abstract ce nu are nevoie de raport fundamental cauzal. Astfel avand in vedere formalismul raportului juridic cambial ca si chestiune de principiu atunci si formalitatea investirii s-ar justifica (in opinia mea;))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilete la ordin refuzate ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o problema, daca ma poate ajuta cineva. Am niste bilete la ordin refuzate de banca din cauza lipsei de disponibil. Ce fac, ii dau in judecata sau ma ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin refuzate dara2 dara2 Cum trebuie procedat in cazul in care unul dintre clientii mei imi refuza biletele la ordin date in nenumerate randuri? Cum procedez sa-mi recuperez banii? (vezi toată discuția)
Bo refuzat la plata juridic dana juridic dana care este procedura de investire cu titlu executoriu a unui BO refuzat la plata? (vezi toată discuția)