avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minor - URGENTA MAXIMA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minor - URGENTA MAXIMA

Buna. am o clienta care are doi copii din 2 casatorii. acum a itnrodus actiunea de divort cu al doilea sot. individului ii place foarte mult alcoolul si se invarte itnr-un mediu nu chiar prielnic pentru un minor de 3 ani, insa isi iubeste foarte mult copila. problema sta in felul urmator: clienta mea in septembrie trebuie sa se deplaseze la targu mures cu primul copil, intrucat acestuia i se va face o interventie pe cord iar minora in varsta de 3 ani va ramane acasa. tatal mi-a amenintat clienta ca o va lua pe micuta si nu i-o va da inapoi. ce as putea face intrucat primul termen pentru divort e abia pe 20 oct 2011.

din cate am inteles mama va fi plecata cam 2 luni cu primul copil timp in care micuta ar putea ramane la domiciliu cu bona.

cum as putea face ca tatal sa nu o ia pe minora? ajutati-ma va rog intrucat eu nu vad nicio solutie pana la finalizarea divortului si incredintarea minorei!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:21, 17 Iulie 2011
Puteti formula o cerere de ordonanta presedentiala la inceputul lui septembrie pentru cuastodia proizorie a copiilor pentru motivele aratate
Da, solutia o constituie ordonanta presedintiala.
Insa poate cere si tatal minorului sa isi exercite drepturile pe durata in care mama este departe de minor.Adica sa ceara incredintarea pe o durata limitata de limp sau exercitarea dreptului la vizita pe o durata determinata cat mama nu se afla langa minor.Este insa dificila aceasta actiune pentru el.
Daca el nu va cere, va obtine mama incredintarea provizorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, ordonanta presedentiala pentru custodia minorei molanca86 molanca86 Buna dimineata! ... Sunt in proces de divort. Avocata mea a introdus o ordonanta presedentiala pe care am castigat-o in 25 Octombrie 2011 insa sotul a facut ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu impreuna cu copilul minor trilulilu trilulilu Va rog sa ma sfatuiti in rezolvarea unei probleme extrem de delicate, deoarece nu vreau sa fac vreun pas gresit. Casnicia mea este grav afectata de ... (vezi toată discuția)
Reincredintarea minorei de 14 ani spre tata eceamihaela eceamihaela minora in varsta de 14 ani este in grija bunicilor care dupa cum spune toata lumea sunt sub orice critica de rai o pun la munca asta fiind la spart de lemne la ... (vezi toată discuția)