avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea Lupu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea Lupu

Buna ziua,

As avea o intrebare. Imediat dupa aparitia Legii Lupu, unchiul mamei mele a solicitat punerea in posesie pentru un teren intravilan+ casa bunicii mamei mele (mama unchiului) declarand ca este unic mostenitor, desi la acea data mai existau mostenitori: 2 matusi ale mamei mele, doi unchi si mama mea alaturi de cei 3 frati.
In baza acestei legi unchiul mamei a obtinut titlu de proprietate pe terenul respectiv si pe constructie, desi la acea data nu exista vreo succesiune realizata pe numele bunicii mamei mele.

As dori sa stiu daca acest titlu poate fi anulat, pentru ca a fost intocmit fraudulos (in opinia celorlalti mostenitori din famlie exceptand o matusa si unchiul in cauza), pentru ca suprafata terenului respectiv (si casa implicit) fac parte dintr-o mostenire de circa 5 hectare de teren.

De asemenea as dori sa stiu daca in baza acelui titlu de proprietate obtinut fraudulos, unchiul se poate declara unic mostenitor si pe restul suprafetei de pamant, avand in vedere ca de la moartea bunicii se implinesc in decembrie 20 de ani. Tin sa mai mentionez ca timp de 10 ani terenul a fost lucrat de unchiul in cauza alaturi de mama mamei mele, iar din 2001 pana astazi unchiul in cauza a lucrat intreaga suprafata de teren de 5 ha.
Cel mai recent răspuns: mante23 , utilizator 17:30, 20 Iulie 2011
Alimanescu George a scris:

Are posesia intregului teren de 5 ha sau doar a suprafetei pentru care are titlu de proprietate?

Este proprietar doar pe suprafata pe care are titlu de proprietate (cel emis in baza legii Lupu). De restul terenului s-a folosit insa in ultimii 10 ani el singur. Din 1991 pana in 2001 utilizarea terenului a fost comuna: a unchiului si a mamei mamei mele.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
mante23, utilizator
De ce nu s-a emis titlu pe intreg terenul? Unchiul nu a solicitat intreaga suprafata de teren?
Daca da, aceasta ar putea fi interpretata ca o recunoastere a drepturilor mamei dvs. asupra diferentei de teren.
Alimanescu George a scris:

De ce nu s-a emis titlu pe intreg terenul? Unchiul nu a solicitat intreaga suprafata de teren?
Daca da, aceasta ar putea fi interpretata ca o recunoastere a drepturilor mamei dvs. asupra diferentei de teren.

Unchiul a solicitat titlu de proprietate doar pe bucata de teren intravilan ce era sub incidenta legii Lupu. Nu s-a facut titlu de proprietate pe tot terenul pentru ca nu s-au facut inca demersuri pentru succesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren acaparat... gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu). Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)
Discrepanta intre trei acte si realitate cyan cyan Am urmatoarea problema si nu stiu cum sa-i dau de capat.:( Am deschis acum 2 ani succesiune dupa decesul mamei si am depus actele pe care le aveam in acel ... (vezi toată discuția)
Legea nr.18/1991 a fondului funciar petreica petreica buna ziua, va rog sa ma ajutati la acesta Intrebare In 1992, bunica mea a decedat In 1994, sa emis un titlu de propietate de 3 hec pe legea nr 18/1991 pe ... (vezi toată discuția)